Yolsuzluk operasyonunda yer aldıkları için gözaltına alınan polislerin, gözaltı sürelerinin dolmasına rağmen 49 polis Çağlayan Adliyesi'ndeki eksi 7. kattaki nezarethanede tutulmaya devam ediliyor. Soruşturma süresince yaşanan sayısız hukuk skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren avukatların müvekkilleri ile görüşmeleri engellendi. Avukatların müvekkilleriyle görüşmesine, ancak nezarethanede kilitli şekilde tutularak gerçekleştirmelerine izin veriliyor.

Avukat İlhan Aşkan, müvekkiliyle görüşmeye gittiğinde görevlilerin kimliğini sormalarının ardından müvekkili ile görüşme esnasında nezarethane kapısının üzerine kilitlendiğini söyledi.

Avukat Aşkan, bu işlemin, TCK 109. Maddeye göre kişiyi hukuka aykırı bir şekilde bir yere gitme ve bir yerde kalma hürriyetinden alıkoyma olduğunu ve bunun da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile uygulanabileceğini ifade etti. Aşkan, aynı zamanda avukatlara, müvekkilleriyle baş başa görüşebilmek için kanunun aradığı şartlarda yer temin edilmediğini, bunun da ayrıca suç olduğunu belirtti.

Yaşanan bu hukuksuzluk üzerine tutanak tutan avukatlar, dilekçe ile birlikte İstanbul Başsavcılığı'na başvurarak, durum hakkında suç duyurusunda bulundu.