Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin en büyük eksikliğinin muhalefet sorunu olduğunu belirtip, "Memleketin güvenliği ile alakalı konularda küçük siyasi hesaplara girilmez. Umarız ki bizim muhalefet de bir gün aklı başına gelir ve böylesine ayak oyunları ile küçük hesaplarla hareket etmez. Daha tutarlı bir çizgi izler." dedi.

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı tarafından organize edilen İl Danışma Meclisi Toplantısı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katılımı ile Koç Otel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya milletvekilleri, il, ilçe ve belde yönetim kurulları, belediye başkanları, mahalle ve köy temsilcileri, sandık yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Babacan, "Bakanlarımız, Başbakan Yardımcılarımız Türkiye'nin dört bir tarafında bu toplantılara iştirak ediyorlar. Fitneyi, fesadı bir kenara ittikten sonra bu milletin sırtını kimse yere getiremez. İçimizde de maalesef bazıları çok iyi niyetli değil. Muhalefet partilerine baktığımızda gerçekten memleket meselesi olacak konulara baktığımızda dahi küçük siyasi hesaplara giriyorlar. Herkesin katkısı farklı olabilir, eleştirisi farklı olabilir. Ama temel bir dış politika konusunda memleketin güvenliği ile alakalı konularda küçük siyasi hesaplara girilmez. Umarız ki bizim muhalefette bir gün aklı başına gelir ve böylesine ayak oyunları ile küçük hesaplarla hareket etmez. Daha tutarlı bir çizgi izler. Şu anda Türkiye'yi izleyen, değerlendiren uluslararası bilim çevreleri, düşünce kuruluşları; 'Türkiye'nin demokrasisinin en önemli sorunu muhalefet sorunudur.' Yani aklı başında düzgün işler içinde bir muhalefet olmamasıdır. Meclis içerisinde bir siyasi parti grubu altında olup sonra halkı sokaklara, vahşete davet edin bu arkadaşların net bir tercih yapması lazımdır." ifadelerini kullandı.