Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeraltı göletleri projesinin 2015 yılından itibaren başlatacaklarını söyledi.

Çeşitli programlar için Çorum'a gelen Eroğlu ilk olarak Valilik ziyaretinde bulundu. Daha sonra belediyeyi ziyaret eden Veysel Eroğlu Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'den şehir hakkında bilgi aldı. Hitit Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nün temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu daha sonra yine üniversitenin akademik yıl açılışına katıldı.

Burada konuşan Veysel Eroğlu kendisinin de üniversitede görevli olduğunu anlattı. Eroğlu "2015 yılından itibaren yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz. 2011 yılında ''Bin Günde Bin Gölet Projesi" başlattık. Gelecek yıldan itibaren yeraltı göletleri projelerini de başlatıyoruz.'' dedi.

Türkiye genelinde ilk yeraltı göletinin Çorum'un İskilip ilçesinde yapıldığını ifade eden Eroğlu, "İskilip ilçesinde ilk defa yeraltı göleti inşa ettik. 2011 yılında bin günde bin gölet projesi başlatmıştık. 2015 yılından itibaren de yeraltı göletleri projelerini başlatıyoruz. Bunu da ilk defa burada açıklıyoruz. 2015 yılında bütün Türkiye'de yer üstü göletlerini bitiriyoruz, yeraltı göletleri için araştırma yapacağız. Bunun da ilkini İskilip ilçesinde yaptık. Muhteşem olmuş hakikaten. Yer altında suyu tutuyoruz, buharlaşma yok, kirlenme yok, mis gibi suyu alıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan ise yaptığı konuşmada göreve geldikleri günden bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bildi verdi. ''Bir dünya üniversitesi olacağız'' sloganı ile yola çıktıklarını dile getiren Alkan, şu anda onlarca uluslararası üniversite ile anlaşma yaptıklarını kaydetti. Kampüs için çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Rektör Alkan, verdikleri tüm sözleri tuttuklarını ve tutmaya da devam edeceklerini aktardı.