Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sınavı sonuçlarına göre 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı kayıt işlemleri başladı. Yerleştirme sonuçlarıyla bu yıl toplam 10 bin 196 yeni öğrencinin kayıt hakkı kazandığı BAÜ'de kayıtlar 5 Eylül Cuma günü sona erecek.

Kayıt evrakları ile birlikte yerleştikleri fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarına başvuran öğrenciler büyük bir heyecanla işlemlerini gerçekleştirirken, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'da kayıtları sırasında öğrencilere eşlik ederek, üniversiteli olma heyecanlarını paylaştı.

Kayıt yapılan birimlerde incelemelerde bulunan ve öğrenci ve aileleriyle sohbet eden Rektör Alkan, her geçen gün büyüyen ve gelişen kimliğiyle üniversitenin, yeni öğrencileriyle daha da güçlendiğini bildirdi. Türkiye'nin en eski eğitim fakültelerinden biri olan Necatibey Eğitim Fakültesi'nde ilk gün yoğunluk yaşandı. Yoğunluğa rağmen sorun herhangi bir sorun yaşanmadığı öğrenildi.

Yerleştirme sonuçlarıyla Balıkesir Üniversitesi'ne bu yıl toplam 10 bin 196 yeni öğrencinin kayıt hakkı kazandığı belirtildi. Kayıtların 5 Eylül Cuma günü sona ereceği öğrenildi.