Şiddetli lodos Balıkesir'in Bandırma ilçesinde de etkili oldu. Yük gemilerini kontrole giden teknenin kaptanı, lodosa yakalanınca denizin ortasında zor anlar yaşadı. Dalgaların arasında kalan ve güçlükle iskeleye yanaşan teknenin kaptanı Eyüp Kaptan, lodosun 7 şiddetinde olduğunu, gemilere yaklaşamayınca geri dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Öğle saatlerinde yağmurla birlikte gelen lodos Bandırmalılara zor anlar yaşattı. Bandırma sahilinde kayaları döven dalgaların boyu metrelerce yükseklere çıktı. Ağaçları sağa sola sallayan lodos vatandaşlara da korku dolu anlar yaşattı. Denizde ise bir acenteye bağlı tekne, yük gemilerini kontrol etmek için yanına aldığı görevlilerle birlikte denizin ortasındaki gemilere yanaşamadan geri dönmek zorunda kaldı. Dev dalgaların arasında kalan tekne sağa sola yatarak güçlükle iskeleye yanaşmaya çalıştı. Teknenin kaptanı lodosun şiddetinin 7 şiddetinde olduğunu söyleyerek zor anlar yaşadıklarını ve gemiye yanaşamayarak geri döndüklerini söyledi. Tekne kaptanı Eyüp Kaptan, "Çok kötü berbat. 7 kuvvetinde tehlike atlatmadık ama yalpaya düştük. Batıdan geliyor. Bu havada çıkılmaz geri dönmek zorunda kaldık." dedi.

Öte yandan İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) bazı seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. İDO'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, saat 15.00'de Kadıköy-Yenikapı-Armutlu-Armutlu-Bursa deniz otobüsü seferi yapılamadı. Saat 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma ve 18.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri ile yarın 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de iptal edildi.