Ankara Barış Anneleri üyesi bir grup kadın, yarın TBMM'de görüşülecek Irak ve Suriye'ye asker göndermeye izin veren tezkereyi protesto etti.

Barış Anneleri üyesi bir grup kadın IŞİD’i sabah saat 10:30 sıralarında meclis önünde protesto etti. ‘Ey meclis katliam kararı çıkarma, tampon bölgeye hayır, Kürdistan’a özerklik, Rojava sınırı çetelere değil insanlığa açılsın’ pankartını taşıyan grup üzerinde ‘açlık grevindeyiz’ yazılı tşörtler giyip IŞİD ve hükümeti protesto etti.

Barış anneleri adına yapılan basın açıklamasında, "Biz Barış Anneleri olarak sesleniyoruz; Eğer bu sessizlik şuana kadar yürütülen politikalar IŞİD’e açık desteğinizin göstergesi değilse her kesimden temsilcilerin bulunduğu bir heyetle en kısa sürede Rojava sınırına giderek sınırda bulunan başta karakol, hastane, tarım, hayvancılık çiftlikleri gibi devletin kurumlarının kapılarını açarak buralarda herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını şeffaf bir şekilde kamuoyuna gösterirsiniz. Aksi taktirde AKP hükümeti bu şaibenin altında kalmaya devam edecektir." denildi.

Meclis önünde bir süre oturma eyleminde bulunan eylemciler daha sonra sessizce dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri de eylem sırasında hazır bekletildi.