Aktif Eğitimciler Sendikası Kütahya İl Temsilcisi Ramazan Yurt, uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürlerinin, görevden alınarak tasfiye edildiğini söyledi. Ramazan Yurt, kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve malum sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı söyledi.

Zafer Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Yurt, ülke olarak tarihi günlerden geçildiğini belirtip Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde okul yöneticilerinin puanlamaları belli olduğunu belirttiği açıklamasında şunları söyledi: “Günler öncesinden yüksek sesle vurguladığımız ‘liyakat esas alınmalı’ söylemimize karşı maalesef kulaklar tıkanmış, tecrübe, başarı ve liyakat hiçe sayılmıştır. Uzun yıllardan beri okulları idare eden başarılı okul müdürleri, görevden alınarak tasfiye edilmiştir. Bu görevden almalar, hangi kritere göre yapılmıştır? Başarılı okul müdürleri adeta siyasi kıyıma uğramıştır. İlimizde değerlendirmeye alınan 192 okul müdüründen yüzde 87’si gibi yüksek oranda yandaş sendika üyesine geçer not verilmiş ve diğer okul müdürleri o sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle adeta cezalandırılmışlardır. Burada sitemimiz 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine değil, değerlendirmede adil davranmayan ve malum sendikanın hazırladığı listelerle hareket eden yetkilileredir. Yapılan bu hukuksuz işlemin adalet imbiğinden süzülerek hakikatin tecelli edeceğine inanıyor, birileri tarafından başarısız sayılsalar da o müdürlerimizin kamu vicdanında başarılı olduklarını da buradan ilan ediyoruz."

'BİR AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAYAN ŞUBE MÜDÜRÜ NEYE GÖRE PUAN VERİYOR?'

Kütahya'da onlarca somut örnek bulunduğunu aktaran Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Ramazan Yurt şu örnekleri verdi: "Kütahya Alayunt İlk -Orta Okulu Müdürü Deniz Tanrıvermiş 1 aylık maaş ödülü, 1 başarı, 1 teşekkür belgesi, 14 hizmet içi eğitim belgesi ve 10 tane kurs vermesine rağmen yeterli görülmemiş ve 51 puan alarak elenmiştir. Yine Kütahya Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görev yapan Okul Müdürü Cemal Dağ mesleki hayatı boyunca 2 teşekkür, 1 başarı ve çeşitli hizmet içi kurs ve seminerlerine katılım belgesi almış ve bunlara rağmen yeterli ve başarılı görülmeyerek 55 puan verilerek elenmiştir. Okullarında başarılı olduğunu öğrenci, veli ve öğretmen puanlamasında tam puan alarak kanıtlayan okul müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüklerinde masa başında kaybetmiştir. Bu utanç, masa başında hür iradeleriyle karar veremeyen karar sahiplerine aittir. Öğretmenin müdüre puan vermesi için altı ay beraber çalışma süresi gerekirken daha bir ay önce göreve başlayan şube müdürü, neye göre puan veriyor? Siyasi baskılarla sadece yandaş sendikanın istediği kişilere yüksek puan vermek adalet midir?"

'LİYAKAT ESAS ALINMALI'

Bu ülkeye yıllarca hizmet etmiş insanların alın terinin çalındığını ve hakkının gasp edildiğini iddia eden Ramazan Yurt, "Aktif Eğitim-Sen, hep doğrunun yanında olmayı ilke edinmiş bir sendikadır. Bundan dolayı gelip geçici siyasi mülahazaları değil de ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan genç nesilleri düşünmek zorunda olduğumuzun bilincinde olarak bazı uygulamaların getireceği acı sonuçları önceden tespit ve ifade etmeyi bir borç biliyoruz. Bu nedenle şu an uygulanmakta olan ve yarın ciddi sıkıntılar doğuracağından emin olduğumuz idareci atamalarında yüzde 60’lık idari puanlamanın değil de, liyakatin esas alındığı, eğitimin gerçek paydaşlarının belirleyeceği bir değerlendirme sistemi olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.