Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ile REDAH Direktörü Ivan Jurilj imzaladı.

    Saraybosna’da Bosna ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) katkılarıyla BİGMEV Merkezinde gerçekleşen imza törenine, Türkiye Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sedat Yıldız, Bosna Hersek Dış Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Ergliç, BİGMEV Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, BİGMEV Bosna Hersek Ülke Sorumlusu Selmo Cıkotiç, Bilecik TSO başkanı Fevzi Uzun, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Hasan Öztürk katıldı. Ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Üyesi Dr. Murat Yalçıntaş ile Bosna Hersek Yabancı Yatırımları Teşvik Ajansı (FİPA) ve Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi Bakanlığı temsilcileri de törende yer aldı.

    BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve REDAH Başkanı Ivan Jurilj’in imzaladığı protokol, 2 ajans tarafından uluslararası pazarların geliştirilmesinde çok önemli görülen küçük ve orta ölçekli işletmelerin Avrupa ile işbirliği ve uluslararası işbirliği konularında ortaklaşa çalışmalar yapmasını kapsıyor.

    Söz konusu protokolle oluşturulan işbirliği kapsamında 2 ajans, bölgelerinde çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcilerine ikili ticaret ve yatırım fırsatları konusunda bilgilendirme, doğrudan iş bağlantıları kurma ve ekonomik işbirliği profilinin geliştirilmesi konularında çalışacaklar.

    İmzalan protokolle ayrıca, Bursa-Eskişehir-Bilecik ve Hersek bölgelerindeki iş ortakları arasında alım-satım, ticaret ve yatırımın bütün sahalarında karşılıklı işbirliği desteğinin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

    Heyet, Saraybosna’da Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Elçiliği'ni ziyaret etmiş, protokolün imzalanmasının ardından elçilikte düzenlenen DEİK toplantı ve resepsiyonuna katılmıştır. Saraybosna’da Bosna Hersek Dış Ticaret Odası da ziyaret edilmiş, temaslarda bulunulmuştur. REDAH’ın bulunduğu Mostar şehrinde de Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu, Hersek Neretva Kanton Başbakanlığı’na ziyaretler gerçekleştirmiş, REDAH’ın çalışma ortağı olan INTERA teknoloji parkında incelemelerde bulunulmuş, her iki ajansın tanıtımlarının ardından REDAH’la karşılıklı görüş alıverişinde bulunulmuştur.