Diyarbakır’da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yılın eğitimcileri seçildi. Bugüne kadar binlerce kan davalı aileyi barıştıran, öğrencileri ve okulu için sosyal projelere imza atan Sosyal Bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı yılın öğretmeni, başarılı çalışmaları imza atan okul müdürü Fatma Eynel yılın müdürü seçilirken Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hürata ise yılın idarecisi seçildi.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yılın eğitimcilerini seçti. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törende, yılın eğitimcilerine plaket takdim edildi. Törene Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ile MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Demir, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenlerin her gün hatırlanması gerektiğini anlatan Demir, “Öğretmenlerin hatırlanması sadece bir veya iki gün olmamalı. Biz de onun bilincindeyiz. Hepimiz öğretmenlerin eseriyiz. Yılın 365 günü öğretmenlerimiz bizim için değerlidir.” diye konuştu.

Demir, çalışmalarıyla topluma örnek olan eğitimcilere teşekkür etti. MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Özşanlı ise bütün eğitimcilerin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Bu anlamlı günde eğitim camiası içinde anlamlı çalışmalara imza atan, topluma örnek olan değerli eğitimcilere bir plaket hazırladık. Bütün öğretmenler bizim gönlümüzde yılın öğretmeni ve eğitimcisidir. Bu arkadaşlar şahsında bütün öğretmenlerin gününü kutluyorum” diye konuştu.

YILIN ÖĞRETMENİ KAMÇI: ÖĞRETMEN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Yılın öğretmeni seçilen sosyal bilgiler öğretmeni Yahya Kamçı, öğretmen olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Kamçı, “Toplumda öğretmen olmak daha anlamlı ifadesiyle ‘hoca’ olmaktan gurur duyuyorum. Toplumda sadece üzerime düşeni yapıyorum. İnsanlığa, halklara, dillere, dinlere ve tüm kültürlere saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende öğretmen Kamçı plaketini Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar’ın elinden, okul müdürü Fatma Eynel plaketini Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal'ın elinden, yılın idarecisi Adnan Hürata ise plaketini Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir’in elinden aldı.