Bitlis'in Güroymak ilçesinde dün kaybolan 4 ve 5 yaşındaki iki çocuğun cesetlerine ulaşıldı. Bir kayalığın dibinde bulunan çocukların soğuktan dondukları tahmin ediliyor.

Amca çocukları olan 5 yaşındaki Serpil ve 4 yaşındaki Bilal Bayhan, dün öğle saatlerinde oyun oynamak için evlerinden çıktı. Bir süre sonra çocukların eve dönmemesi üzerine telaşlanan aileleri, köyde arama çalışmalarına başladı. Bütün arama gayretlerine rağmen çocuklara ulaşılamaması üzerine köy muhtarı durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine arama çalışmaları için bölgeye çok sayıda jandarma, köy korucusu ile Bitlis ve Van'dan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi. Ekipler şiddetli yağışa rağmen bölgede sabaha kadar arama çalışmalarını sürdürdü. 200 kişilik jandarma timinin dedektör köpeklerle, hava destekli olarak sürdürdüğü arama çalışmalar neticesinde Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Çayarası köyünde dağlık alanda kaybolan amca çocuklarının cesetlerine ulaşıldı.

"SOĞUKTAN ÖLDÜKLERİNE TAHMİN EDİYORUZ"

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Maşallah Bayav, yaptığı açıklamada, amca çocukları Serpil (5) ve Bilal Bayhan'ın (4), köyün kırsal alanındaki Radar mevkisinde ekiplerce yapılan aramada ölü bulunduğunu bildirdi. Çocukların cesedini bir kayalığın altında bulduklarını ifade eden Bayav,"Çocukların soğuktan öldüğünü tahmin ediyoruz." dedi.

MORGA KALDIRILDILAR

Serpil ve Bilal Bayhan'ın cesedinin, otopsi yapılmak üzere Bitlis Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.