Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak hazırlanan ‘örgüt’ iddianamesi tamamlandı. TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında silahlı terör örgütü ile siyasi casusluk iddiaları ile ilgili olarak iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Serdar Coşkun tarafından hazırlanan iddianamede Recep Tayyip Erdoğan müşteki olarak yer alıyor.

Böcek davasında sanıklar arasında yer alan ve böcek raporunu hazırlayan TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Hamza Turan ile Gökhan Vıcıl şüpheliler arasında yer alıyor. Yine böcek davasında sanık olan ve ceza alan Sedat Zavar ve İlker Usta ile böcek davasının yakalanamayan sanıkları Ali Özdağan, Enes Çiğci ile Serhat Demir şüpheliler arasında bulunuyor. İddianamede şüpheliler arasında böcek davasının beraat eden sanıklarından Ahmet Türer de yer alıyor. İddianamedeki diğer şüpheliler ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanı Ömer Altıparmak ve ABD’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde başkatip olarak görev yapmış olan Hasan Akın olarak gösterildi.

Suç tarihinin 25 Kasım 2011 ile 2014 arası olarak gösterildiği iddianamede suç yeri ise Başbakanlık olarak gösterildi. İddianamede şüpheliler Hasan Palaz, Ali Özdoğan ve Sedat Zavar örgüt yöneticisi olarak cezalandırılması istenirken diğer şüpheliler ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması istendi. Diğer şüpheli Hasan Akın’ın ise askeri ve siyasi casusluktan cezalandırılması istendi.

İddianame Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Daha önce hazırlanan ‘böcek’ iddianamesinden örgüt kısmı ayrılmış ve farklı bir soruşturma açılmıştı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda ‘böcek’ tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılandığı davada Hasan Palaz, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut, Ahmet Türer, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı ve Hurşit Gölbaşı’nın beraatına, diğer sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar’a haberleşmenin gizliliğini ihlalden 1 yıl 6 ay, gizli belgelerin ele geçirilmesinden 6 yıl hapis cezası vermişti.