Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çözüm süreciyle ilgili "Bu iklim Türkiye'de kalıcı hale geldiği zaman buralar daha başka olacak. Ülkemizin her yeri daha iyi olacak'' dedi.
Diyarbakır’da bulunan Bozdağ, AK Parti İlçe Başkanlığı ile Lice Aile Destek Merkezi'ni gezdikten sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Bozdağ, çözüm sürecinin hükümet programında yer aldığını belirterek, bölge halkının süreçle sağlanan ortamın korunmasını istediğini vurguladı.

Bozdağ, Türkiye'de kan ve gözyaşının olmadığı bir döneme girilmesi için çaba sarf ettklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu iklim Türkiye'de kalıcı hale geldiği zaman buralar daha başka olacak. Ülkemizin her yeri daha iyi olacak. Hükümet olarak bu işin üzerinde duracağız. İnşallah ülkemizde yaşanan bu sıkıntıyı kalıcı bir çözüme kavuşturacağız. Tüm çabamız budur. Bunun üzerinde gayretle, samimiyetle çalışıyoruz. Kolay değil ama netice alacağımıza inanıyorum.''

Yarınların daha iyi olması için herkesin çaba sarf etmesini isteyen Bozdağ, Türkiye'de son yıllarda çok şeyin değiştiğini dile getirdi.

10 yıl önceki Türkiye ile şimdiki Türkiye'nin aynı olmadığını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

''10 yıl sonraki Türkiye de her açıdan daha iyi olacak. Ekonomisi güçlenecek, demokrasi ve hukuk devleti anlayışıyla daha ileri bir noktaya ülkemizi getireceğiz. Çabalarımızla Türkiye'de çok şey değişti. İnşallah sorunlar çözüldükçe var olan sorunlar da tarih olacak.''

“ARTIK ŞİDDETİN OLMAYACAĞI BİR TÜRKİYE'YE ULAŞACAĞIZ”

TBMM'nin çözüm süreciyle ilgili ilk kez yasa çıkardığını anlatan Bakan Bozdağ, Türkiye'nin bütün illerinde çözüm sürecine büyük destek olduğunu kaydetti.

Bozdağ, ''30 Mart yerel seçimlerinde siyasi partiler çözüm sürecini aleyhimize kullandı. Ama her yerde vatandaşımız partimize destek olmak suretiyle çözüm sürecine büyük bir vize verdi'' diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu süreç başarıyla devam edecek. İnanıyorum ki artık şiddetin olmayacağı bir Türkiye'ye ulaşacağız. Bütün hedefimiz bu. Üzerinde gayretle çalışıyoruz. Daha alacağımız yollar var ama bu yolları başarıyla geçeceğimize inanıyorum.''  
Trthaber