ÖSYM 2014-2015 Yerleştirme sonuçlarına göre tüm kontenjanlarını doldurup 10 üniversiteden biri olan Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) kayıt heyecanı yaşandı.

BTÜ’nün Kimya, Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerine 1 Eylül tarihinde, İnşaat, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerine de 2 Eylül tarihinde kayıtlar yapıldı. Bu yıl BTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü ilk kez öğrenci kabul etti.

Bu yılki kayıt işlemleri hakkında açıklama yapan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Arif Karademir, “Kuruluşundan bu yana dört yıl geçmiş olan BTÜ’nün 378 olan lisans öğrenci sayısı, yurt içinden 203 öğrencinin daha eklenmesiyle toplamda 581’e ulaşmış oluyor” dedi.

BTÜ’nün bu yıl ilk defa yurt dışından da öğrenci kabul ettiğini belirten Prof. Dr. Arif Karademir, “Uluslararası akademik çalışmalara önem veren üniversitemizin değişik bölümlerine 27 kişi olarak belirlenen yabancı öğrenci kontenjanı yurt dışındaki yüksek öğrenim adaylarından da büyük ilgi gördü. Aldığımız çok sayıda başvurunun neticesinde, yurt dışından gelecek öğrenciler için ilan ettiğimiz 27 kontenjanın da tamamı doldu. Sonuç olarak çeşitli illerimizden gelecek olan lisans öğrencilerimizin yanı sıra yurt dışından 27 öğrencimizin de katılmasıyla lisans öğrencisi sayımızın genel toplamı 608’e ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Proje ve yayın indeksi yüksek, genç ve dinamik akademik kadroya sahip BTÜ’de 62 farklı ilden öğrencilerin eğitim almakta olduğunu dile getiren Prof. Dr. Karademir, “Üniversitemizi en fazla Bursa’dan öğrenciler tercih etmektedir. Bunu ikinci olarak İstanbul izlemektedir. Bu iki ili sırasıyla Kocaeli, Antalya ve İzmir takip etmektedir. BTÜ son derece gelişmiş laboratuarlar ve Robot Eğitim Merkezi ile desteklediği uluslararası düzeyde eğitim vermektedir” şeklinde konuştu.

BTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Arif Karademir açıklamasını, “Aramıza yeni katılan öğrencilerimize BTÜ’ye hoş geldiniz diyerek başarılar diliyorum” sözleriyle sonlandırdı.