Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında deniz üzerinde 460 kişi ‘Sonsuza Dek Barış’ sembolü oluşturarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kumyaka sahilinde kırılan rekor ile tüm dünyaya ‘Sonsuza Dek Barış’ çağrısında bulunduklarını dile getirdi. 460 gönüllünün katılımı ile gerçekleştirilen, su üzerinde insanların oluşturduğu dünyanın en büyük barış amblemi Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi.

460 katılımcının su üzerinde barış amblemini oluşturup, 5 dakika hareketsiz kalması ile kırılan rekorun tescil belgesi, Guinness Records Hakemi Şayda Subaşı Gemici tarafından Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a takdim edildi. Kumyaka'daki etkinliğe Başkan Hayri Türkyılmaz'ın eşi Gülbahar Türkyılmaz da katılırken, Başkan Hayri Türkyılmaz'ın, kızı Zeynep ve oğlu Ata Türkyılmaz ise Barış Sembolünü oluşturan 460 gönüllü ile su üzerindeki rekora tanıklık etti. Etkinliğe rekora katılan 460 gönüllünün yanı sıra, CHP Bursa Milletvekilleri ve il Başkanı Zafer Yıldız protokol ve çok sayıda Mudanyalı katıldı.

Oluşan görüntü gelecek kuşaklarda da barışın simgesi olması için havadan fotoğraflandı. Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’ün, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ sözünden hareketle tasarladığı interaktif rekor denemesi Guinnes Hakemleri tarafında da tescil edildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, gerçekleştirilen proje ile ilgili "Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, Barışın Başkenti Mudanyanızdan ‘Sonsuza Dek Barış' diye haykırdık. Bu haykırışımız, ülkemizin ve dünyamızın her köşesinden yankılanmasını istiyoruz. Tüm dünya insanlarını 'Barış' için duyarlılığa davet ediyoruz. Martin Luther King'in dediği gibi 'Kuşlar Gibi Uçmasını, Balıklar Gibi Yüzmesini Öğrendik'. Dünya Barış Şehri Mudanyamızdan yaptığımız bu etkinlikle de, tüm dünya insanlarının 'Barış ve Kardeşlik' kardeşlik duyguları içerisinde Yaşamaya davet ediyorum. Bu dünya, toprağı, suyu ve havasıyla tüm canlılara ait. Öyleyse tüm insanların 'Barış' gibi kutsal bir duyguyu yaşatması görevi olmalıdır" dedi.