Bursa Alevi Bektaşi Dernekleri Platformu üyeleri, Suriye ve Irak’ta katliamlar yapan, Türkmenleri ve Ezidileri öldüren İŞİD’i kınadı.

Kent Meydanı’nda bir araya gelen grup, “Katil İŞİD, Ortadoğu’dan defol” şeklinde slogan attı. Siyasi parti temsilcileri ve sendikalarında destek verdiği gösteride konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Öztürk, İŞİD’in, dünyanın gözü önünde Suriye’nin ardından Musul ve Irak’ta katliam yaptığını söyledi.

Vahşice insanların kafasını kesen bu çetenin Türkmen, Asuri ve Ezidiler’e karşı soykırım yürüttüğünün altını çizen Öztürk, şöyle konuştu: “İŞİD'in toplu infazlarına kurban edilen yüzlerce insanın cesedi dağ başlarında, kaya kovuklarında leş yiyici hayvanlara veya çürümeye terk edilmiş durumda. Ne yazık ki tüm insanlık gözünü kapatmış bu dramı görmezden geliyor. Yüreğinde insanlıktan zerrece eser olan herkes, inançlarından dolayı uygulanan bu soykırıma daha fazla seyirci kalamaz. Filistin'de, Suriye’de parçalanan ve yok olan canların acılarını kalbimizde hissediyoruz, çığlıklarını duyuyoruz. Bunu her insanın da duyduğundan eminiz. İnançlı, inançsız ezilen tüm halkların yanındayız.”

Açıklamanın ardından kısa süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.