İş yaşamında hem bedensel hem de psikolojik açıdan daha iyi hissetmemizi sağlayarak daha verimli çalışmamıza ortam oluşturacak konforlu ofis mobilyaları, özenle seçilmesi gereken detayların başında geliyor. Yanlış oturma sonucu oluşacak sırt ve bel ağrılarını engelleyecek ergonomik yapıya sahip çalışma koltukları, uzun süren görüşmelere ev sahipliği yapacak konforlu toplantı koltukları, fonksiyonel özelliklere ve kaliteli tasarıma sahip çalışma masaları, iş yerinde daha sağlıklı hissetmemizi sağlarken psikolojik açıdan da daha rahat ve verimli çalışmamızı sağlayacaktır.

Yanlış Oturma Alışkanlığınıza Son Verecek Çalışma Koltukları

Masa başında çalışanların korkulu rüyası bel ve sırt ağrıları, gün boyu hareketsiz kalınmasıyla birlikte yanlış duruş ve oturuş şeklinden dolayı ciddi problemler yaratabilmektedir. Gün içerisinde iş yoğunluğundan dolayı az hareket edilmesi ve gerekli egzersizlerinin yapılmaması ile daha da artan ağrıları azaltacak ve oluşumunu engelleyecek ergonomik çalışma koltuğu, çalışanların sağlığını koruması açısından kurtarıcı ofis mobilyaları arasında öne çıkıyor.

Kıvrımlı formu ile bel bölgesini kavrayan ergonomik çalışma koltukları, masa başında geçirilen hareketsiz anlarda duruş bozukluğunu engelleyerek ağrı oluşumlarının önüne geçiyor. Sağlık açısından oldukça faydalı yapıya sahip olan bu formda çalışma koltukları aynı zamanda ağrılar nedeniyle düşen verimliliği arttırarak konsantrasyon sağlanmasına da oldukça katkı sağlamaktadır. Bu nedenle çalışma koltuğunuzun formunu, ergonomik ve sağlığınızı koruyan detaylarla oluşturulmuş modellerden yana seçmelisiniz.

Uzun Süren Toplantılarınızı Konforla ve Rahatlıkla Tamamlayın

İş yaşamında sıklıkla gerçekleştirilen toplantılar, sağlıksız formda ve konfordan uzak toplantı koltukları ile daha da sıkıcı bir hal alabiliyor. Oturum alanının rahatsız olduğu toplantı alanları çalışan üzerinde daha da stres oluşmasına ve gergin bir atmosferde toplantı gerçekleştirilmesine sebep olabiliyor.

Bu nedenle iş yaşamı için oldukça önemli olan toplantıların daha verimli geçmesini ve stresten uzak daha rahat bir atmosferde gerçekleştirilmesini sağlayacak toplantı koltukları seçilmelidir. Formu ve yapısı ile konforlu bir oturum alanı ve yaslanma alanı sağlayan toplantı koltukları, uzun süren görüşmelerde ağrıdan ve stresten uzak bir toplantı geçirme fırsatı sunacaktır. Hem misafirlerinizin rahatlığı hem de çalışanların konforu açısından dikkat edilmesi gereken ofis mobilyalarında toplantı koltukları ön sıralarda yer alıyor.

Düzen ve Konforla Oluşan Verimli Çalışma Alanları

İş yerinde verimliliği azaltan ve sağlıksız hissetmemize neden olan en önemli konuların başında stres geliyor. Düzensiz bir çalışma masası, konfordan uzak bir çalışma alanı, işteki verimliliği azaltarak motivasyonun düşmesine ve stresin ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bununla birlikte bilgisayar başında çalışanlar için göz hizasından oldukça aşağıda, yeterli yüksekliğe sahip olmayan çalışma masaları da sağlıksız seçimlerden oluyor.

Çalışma alanında konforun oluşturulması ve düzenin sağlanması açısından çalışma masası tercihi, doğru kriterlere sahip olmalı ve belli standartlarda seçimler yapılmalıdır. Dosyalarınızı ve kişisel eşyalarınızı rahatlıkla depolamanıza ve yerleştirmenize olanak sağlayacak çalışma masaları, düzenin sağlanmasına ve psikolojik olarak da motivasyonun artasına ortam oluşturacaktır. Konsantrasyonun sağlanmasına yardımcı olan düzenli çalışma ortamı için masa tercihinde kaliteli ve konforlu dizayna sahip modellere yer verilmelidir.

Dinlenmenizi Sağlayacak Rahat Formda Bir Kanepe

Yoğun iş saatlerinde masa başında uzun süre çalışmak yorgunluk hissinin daha da artmasına neden olan bir faktör olduğu için bu durumu azaltacak, dinlenmenizi sağlayacak bir çalışma alanı oluşturmanız için rahat formda bir kanepeye ofisinizde yer verebilirsiniz. Böylece ofis içerisinde hem kendinizi daha rahat hissedecek hem de dinlenmenize olanak sağlayabileceksiniz.