Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can, "Öcalan ile sadece heyet görüşmesin biz de görüşelim, dedik. Öcalan'ın kendisi de kiminle istiyorsa görüşmesi. İstisnalar vardı ancak Akiller'in ortak görüşü buydu. Hükümet de bunu dinledi, tepkiyle karşılamadı" dedi.

Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde saat 12.00'da başlayan toplantı yaklaşık 8 saat sürdü. Çıkışta bir açıklama yapan heyet üyesi Celalettin Can, toplantının olumlu geçtiğini kaydetti.

Öcalan ile doğrudan görüşülmesi gerektiğini belirten Can, şunları söyledi: "Öcalan ile sadece heyet görüşmesin biz de görüşelim, dedik. Öcalan'ın kendisi de kiminle istiyorsa görüşmesi. İstisnalar vardı ancak Akiller'in ortak görüşü buydu. Hükümet de bunu dinledi, tepkiyle karşılamadı. Toplantıdan sonra ya da başka bir zaman Başbakan ya da hükümet yetkilileri bir açıklama yapar. Görüşme ortamı yaratılırsa Öcalan ile görüşmeyi ben ve başka sivil toplum kuruluşları da Öcalan ile görüşmeyi ister. Öcalan'ın koşullarının düzeltilmesi, sekreterya olayının çözülmesi gerektiği, Akiller ile görüşmesi konuşuldu bu eğilimde Akil insanlar içinde çok güçlüydü. Başbakan gerek Kobani gerek İmralı ile ilgili söylediklerimizi dinledi olumsuz bir tepki almadık. Benim görebildiğim Öcalan'la ilgili bu taleplere Başbakan'ın, hükümetin tavrı yumuşaktı. Onu yüz hareketlerinden ve vücut dilinden çıkarabiliyorsun."