Maş alamadıkları için Ankara'ya gitmekte olan fakat maden kazası sebebiyle Karaman'ın Ermenek ilçesine yönelince Uşak’ta durdurulan Somalı maden işçileri, jandarma ve polis ekipleri nezaretinde Günay Dinlenme Tesisleri önünde bekletiliyor. Soma madenciler, Ermenek’e yardım etmek için 17 kişilik kurtarma ekibi kurduklarını söylüyor. Güvenlik güçleri ise Uşak Valisi Seddar Yavuz’un kesin talimatı olduğunu, geçiş izni veremeyeceklerini belirtiyor.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve İl Başkanı Bülent Horasan, yaklaşık 135 maden işçisinin bekletildiği yere giderek, isteklerini dinledi. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Sayın Vali Bey’e, insanların seyahat etme özgürlüğü olduğunu ve bu anayasal hakkın engellenemeyeceğini söyledik. Sayın Vali, İçişleri Bakanlığı'nın kesin talimatı olduğunu, bundan dolayı geçiş konusunda izin veremeyeceklerini söyledi." dedi. İl Başkanı Horasan da, “Cumhurbaşkanı, Ermenek’e gidecek. Sizlerin Ermenek’te olması, birilerini rahatsız ediyor ve edecektir. Cumhurbaşkanı'nı Ermenek’te protesto etmenizden korkuyorlar ve bundan dolayı da buradan geçişinize izin verilmeyecek.” şeklinde konuştu.

Somalı madenciler ise, "Hazır kurtarma ekibi buradayken, burada boş yere bekletilirken başka yerden kurtarma ekibi beklemenin mantıksal bir izahı yok." diye tepki gösterdi. Geçişlerine izin verilmeyen işçiler, otobüslerinde dinlenmeye çekildi.