CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Enis Berberoğlu ve beraberindeki partililer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret etti. İş dünyasıyla gerçekleştirdikleri bu temasları kurumsallaştırmaya çalışacaklarını belirten Öztrak, bugüne kadar olduğu gibi iyi ilişkileri sürdürme niyetinde olduklarını kaydetti.

CHP kurultayının ardından yeni görev alan İşveren Sendikaları Ve Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Enis Berberoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, parti meclisi üyeleri Mehmet Ali Susam ve Sena Kaleli MÜSİAD’ı ziyaret etti.

Basına kapalı geçen ziyaret sonrası gazetecilere değerlendirme yapan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, “Kendilerinin yeni görev dönemi içerisinde yapmak istediklerini, düşüncelerini, faaliyetlerini iş alemiyle paylaşma nezaketi gösterdiler. Biz de ana hatlarıyla derneğimizin bu güne kadarki yapmış olduğu faaliyetler ve bundan sonra planladıkları faaliyetlerle ilgili kendilerine bilgi sunduk. Temennimiz budan sonra da bu ve benzeri görüşmelerin siyaset kurumuyla iş alemi arasında sürdürülmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak ise, ziyaretle ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “dünyanın ve Türkiye’nin içinden geçtiği risklerin arttığı bir dönemdeyiz. Bu çerçevede iş aleminin görüşlerini dinlemek, kendileriyle görüşlerimizi paylaşmanın ana muhalefet olarak ülkenin yararına olduğu kanaatindeyiz. Görüşmelerimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Maksat ülkemize hizmet etmektir. Hizmet ederken de işveren kuruluşlarımızın benim alanımla ilgili olarak görüşlerini parti programlarımıza yansıtmaya çalışmaktır. Çözülecek meseleleri yine onlardan aldığımız bir takım görüşlerle ülke menfaati çerçevesinde çözüme uğraşmaktır. Temaslarımızı kurumsallaştırmaya çalışacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iş alemiyle bu güne kadar olduğu gibi iyi ilişkilerimizi sürdürmek niyetindeyiz.”