Mardin’de sık sık kesilen elektrikler yüzünden 2 gündür çiftçilerin eylemi yüzünden ulaşıma kapalı olan Mardin-Şanlıurfa yolundan sonra çiftçiler bu sefer Mardin Kızıltepe ve Kızıltepe Nusaybin yolunu trafiğe kapattı. Yaklaşık 6 saatten beri ulaşıma kapalı olan yolda yüzlerce araç ve vatandaş mahsur kaldı.

Mardin Havaalanı yolu kapalı olması, İstanbul ve Ankara’ya gidecek uçak yolcularını da etkiledi. Çiftçiler elektriklerin verilmediği müddetçe yolu trafiğe açmayacaklarını ifade etti. Kapalı olan Mardin-Kızıltepe yolunun açılması için ne jandarma ne de polis müdahale ediyor. Olayın bulunduğu bölgede jandarma ekipleri olayları uzaktan seyretmekle yetiniyor. Çevik Kuvvet ekiplerinin ise olay bölgesine gelmediği belirtildi. Yaklaşık 6 saatten beri yolun kapalı olması nedeniyle yolda mahsur kalan şoförler ise duruma tepki gösteriyor.

1990 yılından beri Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik sorunu yaşadıklarını belirten çiftçi Hasan Tekin, bunun siyasi bir karar olduğunu savundu. Tekin, "Hiç kimse bunu gündeme getirmiyor. Kürdistan’da ikinci sınıf muamelesi görüyoruz. Bu siyasi karardır. Devlet bizi hırsızlığa, arsızlığa teşvik ediyor. Bizi batıya göçe zorluyor. Bu devletin yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Biz bugüne kadar hep yanlış politikalarla yönetildik. Bu kadar insana yazıktır." ifadelerini kullandı

Yaz boyunca elektrik kesintileri yüzünden zor günler geçirdiklerini belirten Kızıltepe ilçesi Aktepe köy muhtarı İbrahim Uluırmak, 2 gün daha elektrikleri keserlerse bütün ekinler kuruyacağını ifade etti. Uluırmak, "Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Buna artık tahammül edemeyiz. Sonuç alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz çiftçiyiz, kendi imkânlarımızla trafoyu getirdik, 100 bin TL para harcama yaptım. Biz çiftçiyiz tüccar değiliz." dedi.

200 metrelik gideceği yola 4 saatten beri yolun kapalı olmasından dolayı gidemediğini belirten TIR şoförü Mehmet Ekin ise "Yollar saatlerce kapalı ama kimse açmak için müdahale etmiyor. Burada devlet kalmadı. Yolun açılmasını bekliyoruz. Çiftçiler de mağdur biz de mağduruz." şeklinde konuştu.