Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi.
Erdoğan, öğle saatlerine doğru Kısıklı'daki konutundan çıkarak, Beylerbeyi Sarayı'na geçti.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan burada, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya'nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel olarak Türkiye'nin temel politikaları konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, "Çözüm süreci, Türkiye'nin etrafındaki yeni sıcak gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele konusu ve Türkiye'nin AB ile ilgili bundan sonraki sürecini daha dikkatli ama biraz daha adımların hızlandırılarak atılması konusunda benim anladığım birtakım değerlendirmelerde bulundu" diye konuştu.

Erdoğan'ın Baltık ülkelerinden başlayarak Avrupa ülkelerine seyahat planladığına ilişkin bir soru üzerine Ocaktan, Erdoğan'ın yarın Katar'a, BM toplantısı için ABD'ye gideceğini hatırlatarak, "Değişik ülkelere, Afrika dahil değişik bölgelere ziyaretlerini sürdürecekmiş" dedi.

Ocaktan, Erdoğan'ın Türkiye'nin yeni, sivil bir anayasaya sahip olması konusunda elinden geleni yapacağına inandığını ifade etti.

Türkiye'nin teröre bir bütün olarak baktığını dile getiren Ocaktan, "Dolayısıyla bugün IŞİD, yarın başka terör unsuru ortaya çıkar. Önemli olan bütün terör örgütü unsurları konusunda uluslararası camiayla birlikte ortak hareket etmek. Türkiye'nin genel politikasının da bu olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu doğrultuda olduğunu gördük" diye konuştu.

Ocaktan, Erdoğan'ın çözüm sürecine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve bundan sonra da desteğini sürdüreceğini söylediğini aktardı. 
Trthaber