Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, “Koyacak yer bulamayacak kadar parası çok olanlar, sıfırlamaya çalışmalarına rağmen paralarını saklayamayanlar bu ülkeyi yönetemezler.” dedi.

Demirtaş, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinen Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Demirtaş, “Koyacak yer bulamayacak kadar parası çok olanlar, sıfırlamaya çalışmalarına rağmen paralarını saklayamayanlar bu ülkeyi yönetemezler. Bu ülkenin Alevisi ile Sünni'sini kardeş olarak göremeyenler, bu halkların cumhurbaşkanı olamazlar. Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i, Ermeni'si, Laz'ı, Boşnak'ı, Roman'ı hepsi bizim kardeşimizdir. 'Biz Müslümanla gayrimüslimi ayıramayız' diyemeyen, bunu deme cesareti gösteremeyenler bu ülkenin halkının başkanı olamazlar. Kadınlara 'Sadece 3 çocuk doğurun, ilk karşınıza çıkan kısmetle de evlenin, uzatmayın' deyip hakaret edenler, kadınların cumhurbaşkanı olamazlar. Kadınlara 'Kahkaha atmaya bile hakkınız yok, kahkaha atarsanız iffetsizsiniz' diyecek kadar alçaltmaya çalışanlar, kadınların cumhurbaşkanı olamazlar. Gençliği sadece kendi kulu, kölesi gibi gören, 'Gençlik bana biat etsin, kindar olsun, dindar olsun ama bana biat etsin' diyenlerin cumhurbaşkanı olamaz, gençlerin cumhurbaşkanının böyle bir anlayışı olamaz. Köylüye hakaret eden, işçiye 'Aldığın para başından fazladır' diyen, asgari ücreti kuruş kuruş artırırken bile 'Bu ülkenin parasını işçiye yedirmeyiz' diyenler işçilerin cumhurbaşkanı olamazlar.” diye konuştu.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Demirtaş, “Suriye'de yaşanan savaş en çok da buraları vuruyor. Hatay'ı, Antep'i, Urfa'yı vuruyor. Buralar da aslında savaşın tam ortasındadır. Savaşın bütün acısını, zulmünü, en fazla buralar hissediyor. Biz, mezhep kavgası, kimlik kavgası olmasın diye uğraşıyoruz. Türkiye Suriye'ye dönüşmesin diye uğraşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

'SEN NE ÇALIYORSUN ASIL SEN ONLARI AÇIKLA'

Başbakan Erdoğan’a eleştirilerini sürdüren Demirtaş, şunları söyledi: "Eğer kendisi türkünün ve bağlamanın dilinden bilseydi böyle konuşmazdı. Şunu da bilsin ki; ben Yozgat Sürmenesi'ni de severim, çalarım, söylerim. Karadeniz'in isyan türkülerini, Ege'nin zeybeğini de, Antep'in bozlağını, Kürdün gelinini de çalıp söylerim. Benim ne çaldığım ortada, sen ne çalıyorsun asıl sen onları açıkla. Bak ben bunları çalıyorum. Sen de çaldıklarını açıklasana. Ey Recep Tayyip Erdoğan, ben Yozgat Sürmenesi'ni çalarım da sen neyi çalıyorsun onu açıkla onu. Bizler türküler yalan söylemez şiarıyla bu çalışmamızı sürdüreceğiz. Türkü gibi olacağız. Türkülerin kardeşliği gibi olacağız. İnan ki ne varsa türkülerde vardır. Türkünün bile kıymetini bilmeyip türküyle bize hakaret etmeye çalışanlara karşı 10 Ağustos'ta öylesine ders verin ki, gece gündüz bunalıma düşsün, arabesk dinlemek zorunda kalsın."