Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir yolcu otobüsü, şehir merkezinde bir otomobile çarptıktan sonra markete girdi. Otobüsün, kırmızı ışık ihlâli yaptığı iddia ediliyor. Kazada otobüs şoförü 35 yaşındaki Fatih Hakyemez ve yolculardan 20 yaşındaki Kevser Gürel hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı.

Bursa Caddesi'nde meydana gelen kazada, Ulus Kavşağı'ndan cadde istikametine giden 20 BLD 92 plakalı yolcu otobüsü, Yaşar Soyuçok’un kullandığı 35 HB 4425 plakalı otomobille çarpıştı. Kaldırıma çıkan otobüs, ardından bir markete daldı. Kaza yerinde ölen şoför Hakyemez, sıkıştığı yerden itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Otobüsteki 13 yolcu, otomobilin sürücüsü Soyuçok, eşi 52 yaşındaki Hacer Soyuçok, kızı 29 yaşındaki Raziye Soyuçok ve kuzeni 49 yaşındaki Tevfik Soyuçok yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, 17 yaralıyı Denizli Devlet ve Pamukkale Üniversitesi hastanelerine kaldırıldı. Ağır yaralı olan Kevser Gürel, hastanede hayatını kaybetti.

Otobüs şoförü Hakyemez'in, iki yıldır Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak çalıştığı öğrenildi. Kazada otomobile çarptıktan sonra karşı yönden gelen diğer otomobillere çarpmamak için direksiyonu kırarak markete girdiği ihtimali değerlendiriliyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.