Van'da yaşayan Zahide Uysal, obezitenin pençesine düştü. Van'da meydana gelen 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinin ardından korkan Uysal, aniden kilo almaya başladı. Deprem korkusundan obeziteliğe düştüğü belirtilen Uysal, kısa sürede 300 kiloya ulaştı.

Yıllar önce eşi vefat eden talihsiz kadına hastalığı döneminde bakan olmadı. Bakımsızlık nedeniyle durumu her geçen gün kötüye giden 52 yaşındaki kadının ilgilenilmesi durumunda tedavi olabileceği belirtiliyor. 300 kiloya yaklaşan Uysal, doktorların korktuğu için bu hale geldiğini söylüyor. Türkçe bilmeyen Uysal, “Doktorlar bana, korktuğun için kilo almaya başlamışsın dediler. Zamanla yürüyebileceğimi söylediler, şimdi tedavi olsam iğne ya da ilaç verseler iyileşebilirim. Ayaklarım ağrıyor, Ankara'ya götürülsem iyi olabilirim. Yürüyemiyorum, emekliyemiyorum. Üç yıldır bu haldeyim ve yardımcı olacak kimsem yok.” dedi.

Kendisine uzatılacak yardım elini bekleyen Uysal, bir dönem Konya'da tedaviye başladığında kilo vermeye başlamış ancak tedavisi yarım kalmış. Uzun süre kaynanasına bakan fakat evler ayrılınca artık kaynanasına bakamayan Sevda Uysal da deprem korkusuna dikkat çekti. Deprem korkusundan dolayı kaynanasının kilo almaya başladığını anlatan Uysal, “Evleri yıkıldı, deprem esnasında düştü ve o korkunun etkisinde kaldı. Konteynerde yaşamaya çalıştı, komşuların yardımıyla geçinmeye başladı. Ramazan'da uzun süre aç kaldı. Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk ama sonuç alamadık. Ambulans ekibi geldi fakat bir şey yapamadılar yerinde müdahale edip gittiler. Tansiyon sorunu da var, getirip götüremiyoruz. Tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması gerekiyor. Geçen yıl 280 kiloydu, Konya'da tedavi ettiğimizde ayağa bile kalkmıştı. Ancak geldikten sonra ilaçlarını alamadı, tedavi olamadı. Yeni bağlanan dul maaşıyla geçinmeye çalışıyor.” dedi.