Digitürk'ün muhalif TV kanallarını platformdan kaldırmasına vatandaşlardan tepki yağıyor. Adana'da Diş Hekimi Yasin Türkoğlu, 7 yıldan bu yana abonesi olduğu Digitürk'ün müşterilerine haber vermeden kanal kapatmasına isyan etti. Türkoğlu, "Bu durumu, bu ülkede yaşayan bir insan olarak kabullenemiyorum. Ülkenin demokrasisine, özgür düşünceye vurulmuş bir kilit olarak görüyorum." dedi. Mehmet Özkan ise 4 yıllık Digitürk üyesi olduğunu belirterek, ailece beğeni ile izledikleri kanalların kapatılmasına anlam veremediğini söyledi.

Digitürk'ün Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Kanaltürk, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarının platformlarından çıkardığını duyurmasının ardından aboneler tepkilerini sözleşme iptali yaparak gösteriyor. Aboneliğini iptal için bayiye giderek sözleşmesini fesheden Yasin Türkoğlu, Digitürk'ün yaklaşık 8 yıldan bu yana abonesi olduğunu hatırlatarak, "Dün akşam gece itibarı ile televizyonu açtığımda daha önce severek izlediğim kanalların olmadığını gördüm. Samanyolu Yayın Grubu'na ait kanallar platformda yoktu." diye konuştu.

Dün gece ilgili Digitürk yetkilisini aradığını Samanyolu'na bağlı kanaların neden platformda olmadığını sorduğunu anlatan Türkoğlu, "Bana savcılığın bir kararı olduğunu bu yüzden yayından kaldırdıklarını söyledi. Ben de kendilerine tepkimi ilettim. Mahkeme kararı ortada yok, keyfi bir durum sergiliyorsunuz. Ben de abonelikten çıkacağımı belirttim. Bu sabah itibarı ile ilgili satış noktasına geldim. Aboneliğimi iptal ettim." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, bu durumdan ülkenin demokrasisi adına büyük üzüntü duyduğunu anlatarak şunları dile getirdi: "Ayda yaklaşık 170 lira yıllık 2 bin lira bu yayın kuruluşuna ödeme yapıyorum. Ve şimdiye kadar ciddi bir problem yoktu. Ancak ne hikmetse seçime az bir zaman kala, özel bir kuruluşun çok büyük bir yayın grubunu çıkarmasını bir müşteri olarak kabullenemiyorum. Bu ülkede yaşayan bir insan olarak da bunu kabullenemiyorum. Bu ülkenin demokrasisine özgür düşünceye vurulmuş bir kilit olarak düşünüyorum. Çinliler'in kendi arasında bir sözü varmış. Birbirlerine beddua ederken 'ilginç bir çağda yaşayın' derlermiş. Türkiye'de iki yıldan beri çok ilginç olaylara şahit oluyoruz. Vara vara televizyon kanallarına kadar geldik, bu yanlış. Toplumun büyük beğenisini kazanan kanallarını özel bir şirketin yayından çıkarmasını bir baskı olarak algılıyorum."

Mehmet Özkan ise 4 yıllık Digitürk üyesi olduğunu ailece beğeni ile izledikleri Samanyolu Yayın Grubu'nu Digitürk'ün dijital platformdan çıkarmasından dolayı aboneliğini iptal ettireceğini söyledi. Özkan, "Bu yapılanlar 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışmıyor. Özgür basın susturulamaz gerçekler böyle gizlenmez." dedi.