Diyarbakır'da bir okula daha terör saldırısı yapıldı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Cahit Sıtkı Tarancı Ortaokulu'na molotof kokteyli ve ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu okulda yangın çıktı ve büyük hasar meydana geldi. Bir molotof kokteylinin düştüğü müdür odası tamamen kül oldu.

Alınan bilgiye göre, olay Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya semtinde meydana geldi. Burada bulunan ve ilçenin en büyük okullarından biri olan Cahit Sıtkı Tarancı Ortaokulu'na kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenledi. Okulun arka kısmından bahçeye indiği belirlenen saldırganlar okulun kapı ve pencerelerini kırarak içeriye molotof kokteyli ve ses bombası attı. Saldırganlar kaçarken okuldan yangın çıktı. Yangında okul kullanılmaz hale geldi. Okulun müdür odasına da bir molotof kokteyli atıldı. Odada bulunan bilgisayar, yazıcı, elektronik cihazlar ile evraklar zarar gördü. Okulun ara holünde bulunan tablolar ile bir sınıfta bulunan masa ve sandalyeler kül oldu.

Öğretmenler odası saldırının yapıldığı cephede olduğu için ciddi hasar görmedi. Okulda çıkan yangından dolayı bütün duvar ve tabanlarının duman isi olduğu, itfaiyenin yangını söndürmesi nedeniyle de sular altında kaldığı görüldü. Bu arada olay yerinde bulanan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, telefon ile üstlerine bilgi verdi. Sorumlu müdürün özellikle okul içinde bulunan Atatürk büstünün zarar görmediğini belirtmesi dikkat çekti. Atatürk köşesinde bulunan büstün dumandan karardığı çevresinde tabloların da yandığı görüldü.