Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldüğü ve bir polis memurunun şehit olduğu olay yerinde inceleme yapan heyete ateş açıldı. Saldırıda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz yara almazken, 2 polis memuru hafif yaralandı. Sokağa çıkma yasağının olduğu Sur ilçesinden zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaptığı basın açıklaması sonrasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybederken bir polis memuru şehit oldu. Olayda 1 polis ile bir gazeteci de yaralandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, 2 cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için 4 Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti. Saat 15.00 sıralarında Başsavcı olay yerinde inceleme yaptığı sırada, sokak aralarından otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı. Bu sırada güvenlik önlemi alan polis zırhlı aracı geçerken, yola tuzaklanan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu araçtaki 2 polis memuru yaralandı.

Saldırı üzerine Başsavcı Solmaz ve beraberindekiler güvenli bir yere götürüldü. Başsavcı Solmaz, yaptığı açıklamada durumlarının iyi olduğunu ve güvenli bir yerde bulunduklarını söyledi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.