Dizi Ajansı Nedir?

Dizi ajansı hakkından bilinmeyen veya öğrenilmek istenen bir takım durumlar mevcuttur. Dizi ajansı yapımcı şirketler için istenilen özellikte oyuncu temin etmektedir. Ajans başvuru formlarını değerlendirmektedir.

Dizi Ajansları Ne İş Yaparlar?

Dizi ajansı firmaları yapımcı şirketlere başrol aktör konusunda yardımcı olmaktadır. Yapımcı şirketler bu ajanslardan oyuncu talebinde bulunmaktadır. Dizi ajansı bu talebi değerlendirir ve dizi dünyasına yeni yüzler kazandırır.


Dizi Ajansı Başvuruları Nasıl Değerlendirmektedir?

Bütün yetkililer bir araya gelerek yani yönetmen, senarist ve yapımcı hepsi ortak bir fikirle dizide oynayacak olan başrol oyuncusunu seçerler. Dizi ajansı sadece başrol oyuncusu değil yardımcı oyuncu seçimi de yapmaktadır.

Dizi Ajanslarına Nasıl Başvuru Yapılmaktadır?

Dizi ajanslarına oyuncu olarak başvurabilmek için bu alanda oyunculuk eğitimi almak şart olduğu gibi oyunculuğa da yatkın bir karakter olabilmek gerekmektedir. Bunun yanında dizi ajans başvurusu formunu doldurmak yeterli olacaktır. Başvuru işlemlerini online olarak yapmak da mevcuttur. Oyuncular cast ajansları tarafından seçilip yapım şirketine gönderilmektedir.

Dizi Ajansına Başvurmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Bireysel özellik ve kişisel yeteneklere göre doğru bir cast ajansına başvuru yapılmalıdır. Fizik ölçüleri için başvuru yapılacak ise mankenlik, oyunculuk yeteneği için ise dizi ajansı gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu yüzden yeteneklerin iyi belirlenmesi şarttır.

Figüran olarak başvurulmak isteniyorsa eğer bilinmeli ki kısa bir süreliğine sahnede kalınacaktır ve alınacak ücret miktarı daha azdır. Kendini oyunculuğa adamak isteyen ve bu alanda iyi işler başarmak isteyen bireyler önce büyük bir eğitim almalıdır. Kendini geliştirebilmeli her açıdan. Diksiyonu düzgün olmalı, çekimser olmamalı, gireceği karaktere kolay adapte olabilmeli, sosyal, cesur ve yeteneklerinin bilincinde olmalıdır. Vücudunun dayanıklı olması şarttır. Oyunculuk yapmak istenilen ajans iyi araştırılmalı ve güvenilirliği kesinleşmiş olmalı. Oyuncu olmak için özel kilo yaş sınırı bulunmamaktadır.

Daha detaylı bilgi ve dizi ajansına başvuru için Reyting Ajans’ın web adresini ziyaret edebilirsiniz.