İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü büyük bir buluşmaya vesile oluyor. İstanbul'un fethinin yıldönümü kapsamında düzenlenen program dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Hafız Tayfur Sönmez'in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayacak.

Kuran-ı Kerim'le hayat bulması beklenen büyük buluşmada, İstanbul'un Fethinin ve fetih sonrası İslam birliğinin sembolü haline gelen Ayasofya, programında sembolü haline geldi.

FATİH SULTAN MEHMET'İN LANETİ

Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerininde, fethin simgesi olarak gördüğü Ayasofya hakkında önemli ifadeleri bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet Ayasofya Vakfiyesinde, Ayasofya'nın cami dışında farklı bir amaçla kullanımına sebep olanlara lanet ediyor.

Ayasofya'yı içinde Kuran-ı Kerim sedasının yankılandığı bir cami olarak görmek Müslümanlar, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizasyonlarıyla zaman zaman buluşuyorlar. Ancak bu sefer gerçekleşen Haliç Kongre Merkezi'nde ki programa, Ayasofya için gayret gösteren bir çok STK'nın da ortak olarak katılması bekleniyor.

İttihad-ı İslam'ın (İslam Birliği) tesisi için Kuran hakikatlerinin insanlara nüfuzunu gaye edinmiş büyük islam Alimi Bediüzzaman Said Nursi de gerek İttihad-ı İslam gerekse İslam Birliğinin sembolü olarak görülen Ayasofya'ya eserlerinde vurgu yaptığı görülüyor.

“BU ZAMANIN EN BÜYÜK FARZ FAZİFESİ İTTİHAD-I İSLAMDIR”

“Bu zamanın en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslamdır” diyen Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur eserleri ışığında gerçekleştirilecek olan Fetih programının ana konularından birisi de İslam birliği olacak. Akademisyen, araştırmacı ve yazarların da katılımıyla gerçekleşecek olan programın temasını “İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya” oluşturuyor.

İTTİHAD-I İSLAM, FETİH, AYASOFYA KONUŞULACAK

Fetih programında yer alacak konuşmacılardan SDÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İshak ÖZGEL, “Risale-i Nur’da İttihad-ı İslam” konusunu ele alacak. Edebiyatçı yazar İslam YAŞAR ise “Fetih ve Ayasofya” konusunu anlatacak. Fetih programı kapsamında, Mesut KÖSEOĞLU yorumuyla şiir ve Mesut YAVAŞ’ın yorumuyla ilahi dinletisi de programda yer alacak. 

DÜNYA KUR’AN OKUMA BİRİNCİSİNDEN KUR’AN ZİYAFETİ

Dünya Kur’an okuma birincisi Tayfur Sönmez'in Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başlayacak programın açış konuşmalarını Şekercihan Derneği adına Dç. Dr. Hüseyin Özdemir, İYAD (İstanbul Yeni Asya Derneği) adına Prof. Dr Ruhi Yavuz yapacak. Programda ayrıca "Bir kahraman bekliyoruz" başlıklı sinevizyon gösterisi sunulacak.

STK'LAR DA UNUTULMADI

Programın sonunda İttihad-ı İslam, Fetih ve Ayasofya konusunda hizmet eden STK'lar da unutulmadı. Bu konularda gayret gösteren STK’lara program içerisinde plaket verilecek.

ULAŞIM

15 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşecek olan Fetih programı İstanbul Sütlüce Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek program saat 14.00’de başlayacak.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek programa Metrobüs ile "Halıcıoğlu" durağında inip biraz yürüyerek rahatlıkla ulaşılabilir.

Ayrıca İstanbul’un farklı bölgelerinden kalkacak ücretsiz ile ulaşım imkanı da sağlanacak. Ulaşım hakkında daha ayrıntılı bilgi için Şekercihan Derneği’nin 0212 532 66 99 nolu numaradan bilgi alabilir veya 0 546 840 4902 nolu Şekercihan Whatsapp bilgi hattından destek alabilirsiniz.