Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, kurban etinin ilk 12-24 saat dinlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Mutlu, "Özellikle büyükbaş hayvan etinde ölüm sertliğinin geçmesi için 12-24 saat bekletilmesi gerekiyor. Etleri kesinlikle açıkta ve uzun süre buzdolabı dışında bırakmayın. Derin dondurucuda saklayacağınız etleri bir öğünlük parçalar halinde hazırlayın." dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı'yla ilgili beslenme konusunda bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, bayramın ilk günü kurban etine dokunulmamasını gerektiğini söyledi. Mutlu, "Özellikle büyükbaş hayvan etinde ölüm sertliğinin geçmesi için 12-24 saat bekletilmesi gerekiyor. Etleri kesinlikle açıkta ve uzun süre buzdolabı dışında bırakmayın. Derin dondurucuda saklayacağınız etleri bir öğünlük parçalar halinde hazırlayın. Etler derin dondurucuda -18 derecede uzun süre, buzdolabında ise -2 derecede bir hafta saklanabilir. Bayramın 2’nci günü dinlenmiş etlerinizi rahatlıkla tüketebilirsiniz. Etlerin yağlı kısımlarını kesinlikle tüketmeyin. Bayramın 3’üncü gününü çok hareketli geçirin." önerilerinde bulundu. Bayram ziyaretlerinde 3 kilometreden kısa mesafelere yürüyerek gidilmesi tavsiyesinde bulunan Mutlu, şu ifadelere yer verdi:

"Ziyaretlerde ikramların çeyreğini tüketmeye özen gösterin. Bayramın son gününde 2 saat yürüyüş yapın. Egzersiz öncesi beslenmekten kaçının. Sık sık ama azar azar beslenin ve son günler diye kalan tatlıları bitirmeye çalışmayın. Son olarak 1-2 çay kaşığı kimyon, rezene, kişniş karışımı 20 dakika kaynatılmış suda bekletilerek sabah akşam tüketilebilir. Şişkinlik ve hazımsızlığı önleyen, sindirim sistemini rahatlatan bu çay karışımı özellikle et tüketilen öğünlerden 1-2 saat sonra içilebilir. Uykuyu açmada ve dinçlik meydana getirmede meyveler, çay ve kahveden 10 kat daha güçlü. Yolculuğa çıkacaksanız yanınıza mutlaka atıştırmalık meyveler hazırlayın. Yolculuk yapmayacaksanız mutlaka 45 dakika tempolu yürüyüş yapın. Alışveriş merkezinde vakit geçirmek yerine piknik, spor aktiviteleri ve küçük geziler yapabilirsiniz."