Bursa'nın en büyük tekstil fabrikalarından birinde trafo patlaması sonucu meydana gelen yangın söndürülemiyor. Öğleden sonra çıkan yangına, onlarca itfaiye aracı ve ekipler helikopter desteği ile müdahale ederken, yangın bir türlü söndürülemiyor.

Bursa Gürsu ilçesi Samanlı Mahallesi'ndeki Karesi Tekstil Fabrikası'nda saat 13.00 sıralarında trafo patlaması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşların itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine onlarca itfaiye aracı yönlendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait 20'den fazla itfaiye ekibinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlardan itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor. Yaklaşık 4 saattir devam eden yangına çevre illerden de destek kuvvet geliyor.

EKMEK TEKNELERİNİN YANIŞINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

Yangın dolayısı ile kentin her yerinden kara dumanlar görülürken, fabrikada yangını duyan bütün çalışanlar olay yerine koştu. Erkek çalışanlar itfaiye ekipleri gibi çalıştıkları fabrikadaki yangını söndürmeye uğraşırken, bayan çalışanlar ise gözyaşları içinde ekmek teknelerinin yanışını izledi. Yangından etkilenen çok sayıda itfaiye ekibi, olay yerinde bulunan ambulanslarda ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

80 BİN METREKARE ALANA SAHİP FABRİKA

Bu arada, olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi alan Vali Münir Karaloğlu, çevre illerden de destek geldiğini belirterek, "Biz itfaiye daire başkanından bilgi aldık ve yangının kontrol altına alındığı söyleniyor. Hem Büyükşehir Belediyemizin, hem Orman Bölge Müdürlüğü'nün ekipleri burada. Kocaeli Büyükşehir'den ekipler ulaşmak üzere, İstanbul AKOM'dan helikopter ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün yangın söndürme helikopteri yangına şu anda müdahale ediyor. Bu teknik bir iş biz de çok fazla anlamıyoruz. Onların ifadesi kontrol altında olduğunu söylüyorlar. Ama yangın hala devam ediyor. Yangınla ilgili herhangi bir yaralımız yok, can kaybımız yok." dedi.

Ciddi bir maddi zarar olduğunu anlatan Karaloğlu, "İnşallah yangın daha fazla büyümez, çünkü fabrika çok büyük bir fabrika, 80 bin metrekare kapalı alanı var. Şu anda yangının devam ettiği kısım belki 10'da biri alanında devam ediyor. Eğer burada tutabilirsek bu başarı olacak." şeklinde konuştu. Yangının, fabrikanın polyester deposunda devam ettiğini belirten Vali Karaloğlu, hasar tespitinin daha sonra belirleneceğini söyledi.

2 BİN 500 KİŞİ EKMEK YİYOR

Fabrikada çalışanlardan Tekin Temiz ise yangının trafodaki elektrik akımından çıkmış olabileceğini belirterek, "Arkadaşlar aradı, hemen geldik, yardım ettik ama hala devam ediyor. Şu anda iplik bölümünde devam ediyor." diye ifade etti.

Yangın söndürmek için geldiklerini anlatan Kemal Başkurt da "Biz yan köydeniz dumanı görünce hemen geldik ama ne yapabiliriz ki yangın çok büyük. Şu anda yangın dokumada devam ediyor. Burası yüz dönümden büyük fabrika, depolara sıçradı, önüne geçemedik. İtfaiyenin çalışması da bana ters geldi. Yangının olduğu yere hep müdahale ettiler, eğer önünü alsalar belki daha önce söndürülebilirdi. Burada 2 bin 500 insan ekmek yiyor." şeklinde yakındı.