Şanlıurfa Viranşehir-Mardin yolunun 50. kilometresinde elektrik kesintilerini protesto eden vatandaşların eylemleri sürüyor. 2 TIR’ın yakıldığı eylemlerde vatandaşlar elektrik kesintileri son bulana kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Köylerinde içme suyu dahi kalmadığını belirten eylemciler, elektrik kesintilerini protesto etmek için yolları taşlar, direkler ile kapattı. Yurt dışına yük götüren araç şoförleri de mağdur olduklarını dile getirdi. 2 günden bu yana burada olduklarını, aç ve susuz kaldıklarını belirten şoförler, yetkililerin bir çare bulmasını bekliyor.

Yol eylemlerinde 2 araç tamamen yanmış ve kullanılamaz hale geldi. Diğer yandan araçlardan birinde ise yangın sürüyor. Viranşehir’den Mardin istikametine gitmek isteyen araçlar polisler tarafından Diyarbakır yoluna yönlendiriliyor. Polisler, şoförlerin Diyarbakır yolu üzerinden Mardin istikametine doğru gitmelerini istiyor. Viranşehir-Kızıltepe yolunda yüzlerce araç kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Eylemlerin birkaç gün daha süreceği bilgisi verildi. Araçların Viranşehir-Mardin yolunu kullanmamaları isteniyor.

Diğer yandan Mardin’in Derik ilçesinde üç gündür süren elektrik protestolarında yol kapatma eylemi devam ediyor. Sıcaklığın 50 dereceye ulaştığı bölgede özellikle Irak’a malzeme taşıyan şoförler çok sıkıntılı. Havanın aşırı sıcak olması bir yana şoförler, açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Kavurucu sıcaklarda şoförlerin imdadına yetişen Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, şoförlere yiyecek ve içecek dağıttı. Viranşehir’e kadar araç kuyruğunun uzaması nedeni ile önlem aldıklarını belirten Kotan, "Şoförlerimizin sıkıntı çekmemesi için elimizden geleni yapacağız. İlk etapta şoförlerimize yiyecek ve içecek yetiştirdik. Yolun kısa sürede trafiğe açılmasını bekliyoruz." dedi. Günlerdir yolda mağdur olduklarını belirten şoförler, gıda yardımı için Viranşehir Kaymakamlığı'na teşekkür etti.