İnsanların sigarayı bırakabilmeleri için Avrupa da elektronik sigaralar üretilmiştir. Elektronik sigaraların kullanımı sağlığa zararlı değildir ve günlük olarak kahve içerisinde bulunan nikotin kadar nikotin alımını sağlamaktadır. Elektronik sigara likitlerden oluşmaktadır ve bu likitleri içerisindeki sıvı nikotin sayesinde kişilerin günlük nikotin ihtiyacını karşılayarak kişilerin zaman içerisinde sigarayı bırakmalarını sağlamaktadır.

Likitler İle Nikotin İhtiyacının Giderilmesi

Likitlerin içerisinde bitkisel gliserin, tatlandırıcı ve sıvılaştırılmış nikotin bulunmaktadır. Likitler kişilerin sağlığına zararlı değildir fakat kullanımı sırasında belirli süreler ile değiştirilmesi gerekmektedir. Elektronik sigaralara olan talebin artması ile birlikte pek çok model ve çeşit üretilmeye başlanmıştır. Bunlardan biri de smok alien olup, kişilerin kısa süre de sigarayı bırakmasını sağlayacak bir modeldir. Kullanımı oldukça kolaydır ve 18650 gücünde pili ile sizlere kuvvetli çekimler sağlamaktadır. Ayrıca geniş likit alımı ile de sizlerin uzun süre likit kullanımını sağlamaktadır. Elektronik sigaralarda markaların güvenilir kaliteli olmasına da dikkat etmelisiniz ve sağlığınız için de kaliteli likitler kullanmalısınız. Kişiler likitleri tercihlerine göre kendi zevklerine uygun aromalar ile evlerinde de yapabilmektedirler.

Elektronik Sigara Kullanımına Dikkat

Elektronik sigara kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunlardan biri de likitli çekimdir. Cihazınızı mutlaka içerisinde likit var iken kullanmalısınız. Kuru çekimler sizlilerin sağlığına ve cihazın kullanımına zarar verecektir. Bu yüzden geniş likit kullanımı olan cihazlarda tercih edebilirsiniz. Smok al85 modeli sizlere geniş likit kullanımı ile uzun süreli kullanım fırsatı sunmaktadır. Rahatlıkla bu modeli tercih edebilirsiniz. Ayrıca cihazınızı kullandıktan sonra günlük olarak da temizlemelisiniz bu şekilde cihazınızın ömrünü uzatmış olacaksınızdır. Elektronik sigaraların çekim sıklığına da dikkat etmelisiniz. Çok sık çekimlerde cihazınız çok fazla ısınacaktır ve kendine zarar verecektir. Bu nedenle çok sık çekim yapmak yerine aralıklar çekim yapmak daha iyi bir kullanım sağlayacaktır ve gene cihazınızın kullanım süresini olumlu yönde etkileyecektir. Bu cihazları bu şekilde kullanarak daha uzun süreli ve sağlıklı kullanımlar elde edebilirsiniz.