Bitlis’in Tatvan ilçesinde 22 Ağustos günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden emekli gemi kaptanı 75 yaşındaki Tello Uçak’ın infaz emrinin PKK tarafından verildiği ortaya çıktı.

Emekli gemi kaptanı Tello Uçak, 22 Ağustos günü evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramış ve kafasına aldığı 2 kurşunla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırıdan 5 gün sonra örgüte yakın haber ajanslarından açıklama yapan PKK, saldırıyı üstlendi. İnfazla ilgili olarak Uçak’ın, birçok PKK’lının yakalanması ve öldürülmesi ve dönemin Garzan Eyalet Komutanı PKK’lı Gurbet Aydın’ın öldürülmesinde rol alması gerekçe gösterildi.

AÇIKLAMA HPG ORTA SAHA KOMUTANLIĞINDAN GELDİ

HPG Orta Saha Komutanlığı’nın olayla ilgili açıklaması ise şöyle: “22 Ağustos günü gerilla güçlerimiz Tatvan merkezde bulunan Tello Uçak isimli kontra ajanı vurarak öldürmüştür. Kürdistan özgürlük mücadelesi değerlerine, halkımızın canına ve malına kast eden bu unsur, şehit Mizgîn (Gurbet Aydın) yoldaşımız başta olmak birçok arkadaşımızın şehadetine sebep olan, rol oynayan ve bizzat yer alan kişidir. Bu kontra ajan, bölge güçlerimizce evi yakınlarında vurularak öldürülmüştür.”

DAHA ÖNCESİNDE BİRÇOK SUİKASTEN KURTULDU

Bir dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bitlis il teşkilatında görev alan Tello Uçak, PKK’nın ölüm listesinde yer alıyordu ve örgütün emriyle Uçak’a birçok kez suikast düzenledi. Ancak Uçak, yapılan bombalı ve silahlı birçok saldırıdan sağ olarak kurtulmayı başarmıştı.

Suikastlardan biri Uçak’ın aracına bombalı saldırı şeklinde, bir diğeri ise evine bombalı saldırı şeklinde yapılırken Uçak, yapılan bu saldırıların tamamından kurtulmayı başarmıştı. Ancak 22 Ağustos günü çarşı merkezinden yaya olarak evine gittiği sırada silahlı kişilerin saldırısına uğrayan Uçak, bu kez yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.