Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Siyasi iktidar hep yargıda bir operasyon yapma istediğini içinde barındırdığı için bugün onu başka adlarla, başka şekilde yine gündeme taşımak istiyor.” dedi.

Eminağaoğlu, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası’nın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için belirledikleri ortak adayları Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları adaylık başvurusu sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. HSYK seçim sürecini değerlendiren Eminağaoğlu, “Yargıda Birlik Platformu’na oy verecekler için HSYK soruşturma gibi sanki onlara destek olanlara baskı yapanlara baskı yapılıyor havası oluşturuluyor. Bunu geçmişte de yaşadık ki YARSAV’ın açmış olduğu davalarla Ergenekon Davası adı altında yargıda yapılmak istenen operasyonlar engellenmişti ama siyasi iktidar hep yargıda bir operasyon yapma istediğini içinde barındırdığı için bugün onu başka adlarla başka, şekilde yine gündeme taşımak istiyor. Hiç kimse hukuktan muaf değil diyoruz, hiç kimse yargıdan muaf değil diyoruz. Süreçte, bu süreci baltalamak, bu süreci baskılamak adı altında gelecek saldırılara elbette hukuk içerisinde karşı koyacağız. Fırsatçılıkla bunlar baskı unsuru olarak kullanılıyor.” dedi.

Eminağaoğlu açıklamalarını şöyle tamamladı: “Geçmişte çeşitli soruşturmalarda adı geçen meslektaşlarımız için şunu net ifade ediyoruz. Yargıç kimliğini koruyan, kollayan, tarafsızlığını bozmayan meslektaşlarımıza hiç kimse hiçbir şey elbette diyemez ama, yargıç kimliğini, tarafsızlığını kaybeden, bozanlar için elbette HSYK gereğini yapacaktır. HSYK adına konuşma yetkisine sahip değiliz ama oluşacak HSYK’nın da güdeceği şey yargıç kimliğinin korunup korunmadığı olacaktır. Bir başka şey, bir mensubiyet konusu asla asla olmayacaktır.”