Sahur vaktinde gözaltına alınan emniyet mensuplarından adliyeye sevk edilen 24'ünün ifadelerinin alınmasına başlandı.

İstanbul'da savcılık talimatı ile 115 emniyet mensubunun gözaltına alınması için sahur vaktinde yapılan operasyonla gözaltına alınan 22 polis, öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Sağlık kontrolünün ardından polislerin ifadelerinin alınmasına Savcı Okan Özsoy tarafından saat 16.30 sıralarında başlandı.

Bu arada, gözaltındaki polislerin yakınları, adliye koridorunda beklemeye başladı. Aileler, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Alnımızda kara leke yok. Bir de diğer boyutu var. İlahı adaletten kaçılmaz."

"20 yıllık öğretmenim. Çocuğumu dürüst ve namuslu olmayı öğreterek bu günlere geldim. Eğer bir suçu olsa ipini ben çekerim."

"Eşim gece gündüz çalışıyordu. Bayramı seyranı yoktu. Gecelerin bir vaktine kadar memleketin selameti için çalışıyordu. Ne oldu da her şey tersine döndü ve bir anda casus ilan edildiler?"

"Teröriste nasıl davrandıklarını da görüyoruz. Bizim evlatlarımız bunları hak etmedi. Türkiye'nin bu insanlara borcu var. Teşekkür etmeleri gerekirken yapılanları görüyoruz."

Bu sırada bir polis memurunun yakını ise nezaret ortamında gözaltında bulunan emniyet mensuplarına kötü muamele yapıldığını söyledi. Yemeklerin çok kötü olduğunu belirten polis yakını, "Yakınlarımız oruçlu olmasına rağmen karşılarına geçip yemek yiyorlarmış. Doktor kontrolüne de iftar saatinde götürüyorlarmış. Nezarethanenin klimalarını kapatıyorlarmış ve içerisi hamam gibi ısınıyormuş. Ayrıca biz aileler, emniyetin yanındaki parkta oturuyorduk. Bizi taciz etmek için gece vakti gelip Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı reklamlarından olan üzerinde de fotoğrafı bulunan 'Dünya lideri' yazılı kocaman bir afiş astılar. Haliyle biz de oradan kalkmak zorunda kaldık." diye konuştu.

Başka bir polis memurunun babası ise "Hem oğlumun hem de biz ailesinin şerefiyle oynandığı için maddi manevi tazminat davası açacağız." dedi.

Savcılar tarafından ifadeler alınırken aileler saat 16.50 sıralarında mesai saatinin sona erdiği belirtilerek adliye dışına çıkarıldı. Polislerin ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.