Bilinçli ve hesaplı okul alışverişi konusunda farkındalık oluşturmak için hayata geçirilen 'Görevimiz Okul Alışverişi' isimli facebook yarışmasına katılan binlerce kişi eğlenceli bir okul alışverişi deneyimi yaşadı.

Türkiye'nin önde gelen kitap, kırtasiye ve teknoloji mağazaları zinciri NT, Facebook üzerinden başlattığı uygulamasıyla sağlıklı, kaliteli ürünlerin hesaplı bir şekilde alınabileceğini göstermeyi amaçladı. NT, facebook.com/NTTurkiye adresindeki yarışmaya katılanlar keyifli anlar yaşarken, yarışma sonucunda okul alışverişini en hızlı tamamlayanlara ödüller verildi.

8-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen yarışmada ilgi çekici sonuçlar ortaya çıktı. Yarışmaya tekil kullanım olarak 15 bin 934 kişi katılırken sanal alışverişlere harcanan para ise 1 milyon 925 bin 160 TL oldu. Toplamda 38 bin 694 defa oynanan oyuna katılım en fazla İstanbul’dan gerçekleşti. İstanbul’u sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa ve Adana takip ederken, katılımların yüzde 54’ü 13-17 yaş aralığından, yüzde 26’sı ise 18-24 yaş aralığından geldi. En hızlı oyuncu 3 dakika 6 saniyede alışveriş yaparken en yavaş oyuncu da 49 dakikada sanal alışverişini tamamladı. Yarışmaya katılımların yüzde 48'i kadın, yüzde 52 ise erkek olurken, facebook üzerinden davet edilen arkadaş sayısı 169 bin 660 olarak gerçekleşti.

EN KISA SÜREDE SEPETİNİ DOLDURANLAR HEDİYELERİ KAZANDI

Yarışmada birinciye tablet bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinesi, üçüncü, dördüncü ve beşinciye ise sepetindeki ürünler hediye edildi. Yarışmaya katılanlardan kendilerine verilen sanal parayla ekranlarına çıkan NT ürünlerinden en kısa sürede sepetlerini oluşturmaları istendi. 75 TL’lik harcamayı en kısa sürede oluşturacak ilk 5 kişi ödül almaya hak kazanmış oldu.

Akademetre Araştırma ve Stratejik Planlama şirketi tarafından 26-28 Ağustos tarihlerinde Türkiye genelinde 32 kırtasiye mağazası ve 6 zincir markette, 104 üründe yapılan araştırma sonucuna göre NT, son 4 yılda olduğu gibi bu yıl da okul alışverişinin en hesaplı adresi oldu.