AK Parti cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye'yi özleyenlerin kendilerinin karşısında koalisyon oluşturduğunu ileri sürdü. Erdoğan, oyları yüzde 1 olmayan sol partilerin de koalisyona dahil olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da düzenlenen mitingde halka seslendi. Rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini anmayan Erdoğan, konuşmasında 77 milyonun partisi olduklarını iddia etti, ardından başta MHP olmak üzere muhalefet partilerinin hepsine yüklendi.

Eski Türkiye'yi özleyenlerin kendilerinin karşısında koalisyon oluşturduğunu savunan Erdoğan, "CHP, MHP ve oyları yüzde 1 olmayan partiler var. Bu koalisyonda vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. Bunlar hiçbir zaman halkın yanında olmadı. MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim bu koalisyona evet diyecek mi? MHP Genel Başkanı benim için sen Çankaya yokuşunu çıkamazsın diyor. Dizinin bağı kalmadı diyor. Yolun yarısında nefesin kesilir diyor. Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum. Nerelerdesin? Meydana çıkabiliyor mu? Meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez. Bizim için Çankaya'ya çıkamaz diyordu. Kendisi şimdi hayallere karıştı, rüyalara karıştı. MHP'yi devrimci, sosyalist partilerle aynı çatı altında buluşturdu. 10 Ağustos'ta aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta daha fazla oturamayacak." iddiasında bulundu.