Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, emniyete teslim olmaya geldiği sırada "Kalan cüz'ümüzü kızı şehit olan anneler okusun" diyen polisle dalga geçti. Polisi senaryo yapmakla suçlayan Erdoğan, "İçeride zaman bol al Kur'an-ı Kerim'i yanına orada 5 cüzü tamamla" diyerek daha mahkemeye bile sevk edilmeyen polisi şimdiden tutuklu ilan etti.

Ankara'dan yola çıkan hızlı tren Pendik'e geldi. Burada projenin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair mesajlar verdi.

Hızlı tren projesinde engellemeler yaşandığını anlatan Erdoğan, "Bütün engellemelere rağmen yüksek hızlı tren dedik, adalet sarayları dedik, koşturduk, ter dökdük. Türkiye'yi muasır medeniyetin üzerine çıkaracağız dedik. Demokrasi mücadelesi verdik. Kardeşliğimizi birliğimizi güçlendirmek için ne gerekiyorsa yaptık yapmaya devam ediyoruz. Türkiye büyümesin, Türkiye güçlenmesin diye her yola başvurdular. Kimi zaman darbecilerin kimi zaman yargı ve emniyet içindeki sivil darbecilerin engellemelerine maruz kaldık. Dik durduk, sabırlı davrandık. Sabreden zafere ulaşır hükmünü hamd olsun yaşadık." ifadelerini kullandı.

Paralel yapı söylemini bu törende de kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: "30 Mart'ta bu paralel yapı kumpasçılar bir araya geldiler. Biz hakka ve halka güvendik. Yüzde 45 buçukla yürüyeceksin dediniz. Oyun bozuldu. Bizi daima en güçlü destekleyen İstanbul'a şükranlarımı sunuyorum. Mübarek Ramazan gününün son gününde bu mutluluğu bize yaşattığı için Rabbime hamd ediyorum. 10 Ağustos'tan sonra cumhurbaşkanı seçilmem halinde yeni bir ünvanla birlikteliğimizi devam ettireceğiz. Çankaya'ya çıkmak bizim hizmetimizi durduramaz. Beraber yürüyeceğiz bu yollarda. Paralel yapının ülkemizi verdiği zararları önleme konusunda en küçük taviz vermeyeceğiz. Bu kardeşinizi Çankaya'ya gönderdiğinizde paralel yapı ile mücadelemiz durmayacaktır. Bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler. Acındırma dramatik pozlar veriyorlar yandaş medyada. Anneciğine haber gönderiyor bir tanesi, '5 cüzüm kaldı, beni sevenlere havale ediyorum' diyor. İçeride zaman bol al Kur'an-ı Kerim'i yanına orada 5 cüzü tamamla. Milleti ne zannediyorsun, senaryocu bunlar senarist bu işleri iyi biliyorlar. Başbakan hesap verecek diyorlar biz size verilecek hesaptan değil Rabbim'e verilecek hesaptan korkarız."

Konuşmasında İhsanoğlu'nun Marmaray için söylediklerini de hatırlatan Erdoğan, "Ekmeleddin bey Marmaray'a binmiş sevindim biz o hizmeti bunlar için de yaptık. Temennim o ki Bahçeli Kılıçdaroğlu da geçer." ifadelerini kullandı.