Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Mimar Sinan Camii İmamı Osman Akçil’e, “Ya din adamı ol, ya da cübbeni bırak siyasete gir." dedi.

Seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan imam Akçil’e ilk tepki CHP’den geldi. Bir imamın siyaset yapmasının doğru olmadığını savunan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “Başta Başbakan olmak üzere, ülkede din üzerinden siyaset yapılıyor. Bu durum ülkemizin önümüzdeki süreçte şeriatla yönetileceğinin sinyallerini şimdiden veriyor. Ya din adamı ol, siyaseti bırak, siyaset yapacaksan da cübbeni çıkar.” şeklinde konuştu.

Hiç bir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan, belli bir sivil toplum örgütüne mensup olanların, siyasi düşüncelerini açıklamasının normal olarak karşılandığına, ancak aktif olarak görev yapan bir devlet memurunun bu denli açıklama yapmasının yanlış olduğuna dikkat çeken CHP’li Şenol, “Bir cami imamı ve aktif din görevlisi konumundaki bir kişinin sendika başkanlığı yapsa bile böyle bir açıklama yapması doğru değildir. Toplumun her kesimine hitap eden bir imamın siyaset yapması hoş değildir. İlla ki siyaset yapacaksa; ya görevinden istifa edip sendika başkanlığı yapsın ya da siyaseti bırakıp imamlığını yapsın.” diye konuştu.

Bir cami imamının siyasi destek açıklamasının ancak tek partili bir rejimde görülebileceğini savunan Şenol, “Türkiye’de toplumun yüzde 99’u AKP’li değildir. Ancak, bir cami imamı, bir din görevlisi toplumun yüzde 100’üne hitap eden bir makamdadır. Bu durum ülkeyi kaosa bile sürükleyebilir. Çünkü, bugün Mimar Sinan Camii imamı AKP’li, yarın diğer cami imamı MHP’li, öteki gün öbürü CHP’li şeklinde bir durum ortaya çıkarsa cami cemaati de haliyle bu durumdan etkilenir ve ülkede din üzerinden bir siyasi anlayış egemen olur.” ifadelerine yer verdi.