Bazen 3 yaşında bazen ise 7 yaşında tanışırız onlarla. Kreş, anaokulu, ilköğretim, lise, üniversite… Genellikle ilk olmak istediğimiz öğretmen olur. Çünkü öğretmenimiz gibi olmak bize gurur verecektir biliriz. İşte bu değerli insanların hayatımızdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Ne yapsak hakkını ödeyemeyiz. Ama en mutlu olacakları ilk şeyi yapmak için uğraşabiliriz. Onun gurur duyduğu öğrencilerinden olmak gibi. Tabi ki bu biraz daha uzun vadeli bir hediye olur. Onları anında mutlu etmemizi sağlayacak minik ve anlamlı hediyeler daha iyi olacaktır.


Öğretmene hediye alırken dikkat etmemiz gereken ilk şey, aramızdaki öğrenci – öğretmen bağına uygun hediye seçmek olacaktır. Öğretmeniniz ile çok samimi iseniz, aranızda özel esprileriniz bile varsa tercihinizi ilginç hediyelerden yana kullanabilirsiniz. Örneğin öğretmeninizin sevdiği bir dizi / film oyuncusunun veya sanatçının baskısının olduğu isme özel kupa alabilirsiniz. Üstelik izlemekten, dinlemekten keyif duyduğu kişinin sözlerinin yazılı olduğu bir isme özel kupa herkesin hoşuna gider. Öğretmeninizin uçak tutkusu da olabilir. Uçaklara meraklı, izlemeyi seven biri olduğunu biliyorsanız ona uçak tasarımlı yaprak saat alabilirsiniz. Değişik tasarımı ile bile ilgiyi direkt çekecektir.


Öğretmeniniz ile ilişkiniz tam bir öğrenci – öğretmen ilişkisi ise klasik ve özelin harmanlandığı hediyeleri tercih edebilirsiniz. Çünkü bu öğretmenler günü hediyeleri seçilirken öğretmeninizin zevk ve tercihlerini bilmeniz şart değil. Hem sık kullandığı araç – gereçler olduğu için beğenmemesi olanaksız ve hem de risksiz bir hediye olacaktır. İsme özel ajanda / defterler çok uygun hediyelerdir. Bildiğimiz gibi öğretmenler gerek öğrencileri ile ilgili gerekse derslerle ilgili notlar alırlar. Bu yüzden ajanda iyi seçim, ayrıca isme özel olması ve onlarca farklı modeli ile çok iyi bir seçim olacaktır. Dilerseniz kişiye özel ajandanın yanında isme özel kalem tercih edebilirsiniz. Böylelikle hediyeler bir bütünlük oluşturur. Ama siz direkt bir set almak isterseniz isme özel kalem, cüzdan, anahtarlık içeren setleri seçebilir ve tam renk uyumunu yakalayarak öğretmeninize şık, kullanışlı bir hediye verebilirsiniz.