Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü yakınlarında bulunan Has Şekerler Linyit Kömür İşletmesi'nde meydana gelen su patlaması sonucu ocakta mahsur kalan 18 kişinin ailelerinin umutları tükenmeye başladı. Ocak başına gelen ailelerin gözyaşları içerisinde bekleyişi devam ediyor. Umutların her geçen saniye azaldığı madende bölge halkının kamu görevlileri ve işletme sahibine olan tepkileri de artmaya başladı.

Maden ocağında mahsur kalan işçilerden Mehmet Bahar'ın eşi Emiş Bahar'ın gözyaşları içerisinde yetkililere sitem etti. Maden ocağı sahibinin aylardır eşinin maaşını ödemediğini anlatan Bahar, "İçeriden sağ çıksalar ne yapacağız? Üç aydır bizi yedirdiler, bitirdiler. Maaşlarını düzgün vermediler. Elimizde yiyecek ekmek koymayıncaya kadar uğraştılar. Şimdi de canlarını aldılar. Sağ çıksalar ne olacak, çıkmasalar ne olacak? Maaşlarını düzenli vermezlerdi. Ekmeklerini ellerinden aldılar. Servislerini ellerinden aldılar. Güneyyurt'u yediler bitirdiler. Güneyyurdu bitirdikleri gibi her tarafı bitirdiler." dedi.

"BABAM SUYUN İÇİNDE Mİ KALMIŞ"

Üç yaşında bir çocuğu olduğunu ve çocuğunun, "Babam nerede? Su altında mı kalmış? Babam öldü mü?” şeklindeki sorularına cevap bulamadığını anlatan Bahar, "Üç yaşında bir kızım var. 'Babam nerede, suyun içinde mi kalmış, çıplak mı kalmış? Nerede babam' der. Çocuğuma diyecek cevap bulamıyorum. Bunların hesabını nerede verecekler? Allah'ım, güzel Allah'ım, bunların yaptıklarına göre içeriden sağ selamet çıksınlar. Borçluyuz, dertliyiz. Ev aldık, kredi çektik. Bir sene oldu, evine yurduna doymadan. Bizim halimiz ne olacak? Bitirdiler bizi, bitirdiler. Bugünü yarına atarlar, yarını öbür güne atarlar. Üç aydır maaş yüzü görmeyiz. Eller bayram yaptı, biz yapamadık, eller kurban kesti, biz kesemedik. Bu darlığın bir bolluğu olurdu ama olmuyor işte, olmuyor. Dün öğleden beri içeride sağ adam mı kalır? Memuruz deyip gezerler. İşçilerin sırtından memurlar... Ama bunları süründürmeli. Hepsini süründürmeli." şeklinde konuştu.

"OĞLUM İŞE KURU DOMATESLE GİTTİ"

Mehmet Bahar'ın annesi Ayşe Bahar da yine maden ocağının başında çocuğunun çıkmasını gözyaşları içerisinde bekliyor. Şirket sahiplerine sitem eden acılı anne, şunları söyledi: "O çocuklara ekmek vermediler, yemek vermediler. Ekmek yerken basmış su. Evvelden dışarıda yerlerdi yemeğini. İşe kuru domatesle gittiler. Ellerinin pisliğiyle yemek yerlerdi. Ne araba parası verdiler ne yemek parası verdiler. Çocuklarımız rezil suyun içinde kaldılar. Maaşlarına zam yaptılar diye baskı yaptılar çocuklarımıza. Üç aydır çocuğum maaşını alamıyordu."