İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve şiddetli yağış sırasında çok sayıda ağaç devrildi. Bazı bölgelerde ağaçlar araçlara hasar verirken, Beyazıt Meydanı'nda üzerine ağaç devrilen iki kişi ağır yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

İstanbul'da etkili olan fırtına ve şiddetli yağış, bazı bölgelerde ağaçlar devrildi. Devrilen ağaçlar maddi hasara sebep oldu. Beyazıt Meydanı'nda işten çıkıp evine gitmek üzere olan 2 kişi, üzerlerine söğüt ağacının devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Saat 16.40 sıralarında yaşanan olay sonrası kanlar içerisinde kalan Saadettin Bayram, yakınları tarafından ambulansla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına dikiş atıldığı öğrenilen Bayram, burada tedavi altına alındı. Durumu daha ağır olduğu öğrenilen Yıldırım Bilge ise bir süre olay yerinde ambulansın gelmesini bekledi. Bilge, daha sonra ambulansla İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis Travma Ünitesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Bilge'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İşten çıkıp eve doğru gitmek istedikleri sırada Beyazıt Meydanı'nda bir ağacın büyük bir gürültü ile devrildiğini aktaran Bilge'nin arkadaşı Metin Özden, "İki adım önümde yürüyordu. Büyük ağaç çürümüş, üstüne devrildi. Şu an ameliyathanede. Tahlil yaptırıyoruz, sonuçları bekliyoruz. Şu an belli olan bir şey yok." sözleriyle yaşadıklarını aktardı.

Diğer görgü tanıklarından Kadir Bulut ise "16.40 civarlarında birden ağaç devrildi. İki arkadaş altında kaldı. Bir tanesi Sadettin Bayram. Ambulans çağırdık. 1,5 saat bekledik. İlk bizim akrabayı hemen normal ticari taksiyle gönderdik hastaneye. Diğer kalan arkadaş da boynuna geldi. O biraz ağırdı. Ambulansı bekledik. Taksiyle gönderdiğimiz Bayram, kendinde değildi. Baygındı, Haseki'ye gönderdik." ifadelerini kullandı.

Olay yerinde seyyar satıcılık yapan Emniyettin Kezer de şunları söyledi: "Aniden ağaç düştü saniyede. İki kişi kaçtı, iki kişi kaldı. Biri yaralı olarak kaçtı gitti. Kafadan kan geliyordu. Birisi altta kaldı. O da ambulansla götürüldü. Rüzgar geldi yağmur durdu, sonra düştü. İtfaiye geldi. Yıldırım düşmedi kendi kendine ağaç düştü."