Ankara’daki silahlı çatışmada hayatını kaybeden Bülent A.’nın, İzmir’in Foça ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin yaralandığı, arabada da silahların bulunduğu kazayla ilgili soruşturma kapsamında arandığı ortaya çıktı.

Kaza, 10 Haziran 2014 günü saat 03.00 sıralarında, Bağarası Mahallesi'nde meydana geldi. Ankara'dan kiralanan ve İzmir istikametine giden, 24 yaşındaki Armağan A. yönetimindeki 06 FFF 36 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Başka bir otomobile çarparak takla atan arabada, Armağan A. adına kimlik düzenlenen kişi ve yanındaki kimliği tespit edilemeyen kişi hayatını kaybetti. Arka koltukta oturan 18 yaşındaki İsmail A. ise sıkıştığı yerden kurtarılarak Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, oradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kazanın ardından jandarmanın otomobilde yaptığı aramada üç tabanca ve mermileri, uzun namlulu bir silaha ait 38 adet mermi ve bir çelik yelek bulundu. Silah ve mermiler, balistik incelemeye gönderildi. Jandarma ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturmada, şahısların üzerinden çıkan kimliklerin de sahte olduğu anlaşıldı. Kazada hayatını kaybeden ve üzerinden Armağan A. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan kişinin Mahmut Kaya, hayatını kaybeden diğer kişininse Yılmaz İ. olduğu belirlendi. Aileleri tarafından teşhis edilemeyen cenazeler için yakınlarından DNA örneği alınarak kimlik tespiti yapıldı. Tahlil sonucu Kaya ve İpek'in cenazeleri, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna başvuran ailelerine teslim edildi. İpek Ankara'da, Kaya ise Erzurum'da toprağa verildi. Arabadaki kişilerin, dolandırıcılık olaylarıyla bağlantılı bir suç örgütü olduğu iddia edildi

Bu arada kazadan hemen sonra gelen otomobilden inenlerin yaralı ve ölüleri çıkarmak istediği, bu sırada olay yerinden geçen jandarma ekibini görünce, arabadan aldıkları uzun namlulu silahla oradan ayrıldıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, kaçan şahısları yakalamak için düzenlediği operasyonlarda adresleri terkettiklerini belirledi.

Esrarengiz arabada bulunduğu ve suç örgütü elebaşı olduğu öne sürülen Bülent A., Ankara’da iki kişinin daha bulunduğu 06 DT 3740 plakalı arabayı durdurmak isteyen polis ekipleriyle çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Foça’ya iki arabayla geldiğ öğrenilen Bülent A.'nın, diğer grubun bulunduğu arabanın kaza yapmasının ardından jandarma ekiplerine yakalanmamak için olay yerinden kaçtığı ortaya çıktı.