İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ‘basın yayın yoluyla hakaret ve iftira’ ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada mahkeme, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mehmet Baransu katılmadı. Tarafların avukatlarının geldiği duruşmada Baransu’nun avukatı Veysel Ok, müvekkilinin şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını, önümüzdeki celse geleceğini söyledi. Mahkeme hakimi ise "Sanığın adresi yok mu? Burada görülen adresine tebligat teslim edilememiş. Sanık da gelmediği için yakalama çıkarmam gerekiyor. Usul neyse onu yapmamız gerekir." dedi. Bunun üzerine avukat Ok, celse arasında Mehmet Baransu'ya ait ev adresini yazılı olarak mahkemeye sunacağını belirtti. Duruşma sonunda mahkeme, Baransu'nun davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediğini belirterek, bir dahaki celseye zorla getirilmesine karar verdi.

İddianamede, Mehmet Baransu’nun 2 Aralık 2013 günü ‘Yıl 2013: Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor’ başlıklı haberinde o dönem Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Efkan Ala'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme belgelerini gereğinin yapılması için klasörlediği belirtildi. Haberde üst düzey kamu görevlisi olan Ala'ya karşı gerçeğe ve hukuka aykırı fişleme yapmak suçunun isnat edilmek suretiyle iftira suçunun işlenildiği ileri sürüldü. Efkan Ala'nın onur, şeref ve saygınlığına açıkça saldırıda bulunularak hakaret edildiği öne sürülen iddianamede, Baransu hakkında 'Basın yayın yoluyla hakaret' ve 'İftira' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.