Genelkurmay başkanlığı dün (19 Ağustos) güneydoğunun bazı illerinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Genelkurmay, bir teğmenin şehit olduğu bir askeri de yaralandığı olaya ilişkin de bilgi verdi. Saat 22.10’da ise Kara Kuvvetleri 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı Van Özalp Yamanyurt Hudut Karakol Komutanı olarak görevli Piyade Teğmen Emre As, karakol sorumluluk bölgesinde 35-40 kişilik atlı grup görülmesi üzerine, 6 Erbaş- Er ile birlikte çıktıkları keşif-gözetleme görevinde, Yamanyurt köyüne yakın dere yatağına geldiğinde, Tim'e bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açıldığı, açılan ilk ateşte Piyade Teğmen Emre As ve Piyade Er Ferhat Tunç’un yaralandığı bildirildi. Piyade Teğmen Emre As'a olay yerine gelen Van Saray 112 Acil Ambülans ekiplerince ilk müdahale yapıldığı, müdahale esnasında kalbi duran personelin kalbinin tekrar çalıştırıldığı ancak, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Ağustos 2014 saat 00.30 sularında şehit olduğu dile getirildi.

    KARAKOL BİNASI İNŞAATINA UZUN NAMLULU SALDIRI

    Genelkurmay saat 11.00’de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır Lice Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı'nın 1000 metre güneydoğusunda yapımı devam eden yeni karakol binasının emniyetini sağlayan Jandarma Komando Timlerine, yaklaşık 600 metre güneybatı istikametinden uzun namlulu silah ve havan ile silahlı saldırıda bulunulduğunu kaydetti. Söz konusu silahlı saldırıya, unsurlar tarafından anında karşılık verildiği, yapılan karşı ateşi müteakip silahlı saldırının sona erdiği, olayda herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmediği aktarıldı.

    TACİZ ATEŞİ AÇILDI

    Yine saat 08.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Tunceli Hozat Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı'nın 700 metre batısında yapımı devam eden yeni karakol binasının emniyetini sağlayan Jandarma Komando Timlerine, Karakolun yaklaşık 800 metre güneyinde bulunan Büyükkale Tepe bölgesinden taciz ateşi açıldığı aktarıldı. Açılan taciz ateşine unsurlar tarafından anında karşılık verildiği, yapılan karşı ateşi müteakip taciz ateşinin kesildiği, olayda herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmediği kaydedildi.

    Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'nın konuşlu olduğu Şırnak Uludere Düğündağı Üs Bölgesi'ne, sınırın Irak tarafından ve Üs Bölgesinin 800-1000 metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 12.15 sıralarında Kannas Keskin Nişancı Tüfeği ile taciz ateşi açıldı. Açılan taciz ateşine unsurlar tarafından anında karşılık verildiği, yapılan karşı ateşi müteakip taciz ateşi kesildiği kaydedildi.
Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 18.15’te Diyarbakır Silvan Çatakköprü Jandarma Karakol Komutanlığına, Karakolun batısında bulunan Tepe bölgesinden uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığı, açılan taciz ateşine unsurlar tarafından anında karşılık verildiği, karşı ateşi müteakip taciz ateşi kesildiği not edildi.
“8 adet RPG-7 antitank roketatar mühimmatı ele geçirildi”

    Saat 12.00’da ise Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan bir duyum üzerine, Şırnak Uludere Kıtır Tepe 1000 metre güneydoğusunda yapılan aramada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce konulduğu değerlendirilen, kayalık altında, oyuk içerisinde bir pançoya sarılmış vaziyette, 8 adet RPG-7 antitank roketatar mühimmatı ele geçirildi.

    TESLİM OLAN TERÖRİSTLER

    Yine Bitlis Merkez Adilcevaz'da bölücü terör örgütü mensubu iki terörist, Şırnak merkez Yeniaslanbaşar'da bölücü terör örgütü mensubu iki terörist ve Hakkâri Çukurca Şorti Yol Kontrol noktasında bölücü terör örgütü mensubu bir terörist olmak üzere, bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi.