Bursa Barosu Değişim Grubu adına, Ekim ayında yapılacak baro başkanlığına aday olduğunu açıklayan Avukat İlkay Göçüm, "Siyasi iktidar da dahil olmak üzere kim hukuksuzluktan yana tavır sergilerse Bursa Barosu Değişim Grubu onun karşısında olacaktır." dedi.

    Burçman Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Avukat Olcay Göçüm, ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek’ sloganını benimsediklerini söyledi. Avukat Göçüm, insan odaklı hukuku referans alan, insan hak ve özgürlüklerinden, evrensel hukuk normlarından yana olan bir anlayışı benimsediklerini vurguladı. Avukat Göçüm şunları kaydetti: "Vatanın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağa saygıyı esas alan, dini milliyeti, siyasi görüşüne olursa olsun saygı duyan, olaylara meslek ve meslektaş odaklı olarak bakan çözüm getiren bir meslek anlayışını benimsiyoruz. Biz, baronun rutin işlerinin yapılması için değil, baromuza ve mesleğimize kalıcı işler ve eserler bırakmak için bu kutsal göreve talip olmak istiyoruz. Ben ve ekip arkadaşlarım siyasi düşüncesi her ne olursa olsun, kendisini siyasi yelpazenin her neresinde adlandırırsa adlandırılsın baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızın oyuna talip olduğumuzu belirtmek isterim."

    "HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN BAHÇESİ DEĞİLİZ"

    Bir gazetecinin "Paralel yapıya mesafeniz nedir, yargıda paralel yapı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu cevaplandıran Avukat İlkay Göçüm, Bursa Barosu Değişim Grubu olarak hiçbir siyasi partinin ne ön ne de arka bahçesi olmayacaklarını söyledi. Avukat Göçüm şöyle devam etti: "Biz, yargının her zaman için tarafsız ve bağımsız olmasından yanayız. Yargılamayı yapacak meslektaşlarımızın hiçbir siyasi partinin, hiçbir ideolojinin, hiçbir cemaatin etkisinde kalmadan hür ve bağımsız olarak mesleki faaliyetini sürdürmek istiyoruz. Biz göreve gelmemiz halinde çok açık ve net olarak söylüyoruz hukukun yanında, hukuksuzluğun da karşısında olacağız."

    Bir basın mensubunun “Kente karşı işlenen suçlara tepki verebilecek misiniz? Kimi zaman iktidarla çelişseniz de" sorusunu da cevaplandıran Avukat Göçüm, "Siyasi iktidar da dahil olmak üzere kim hukuksuzluktan yana tavır sergilerse Bursa Barosu Değişim Grubu onun karşısında olacaktır. Elbette ki Bursa’da yaşamaktan çok açıkça yaşamaktan onur duyuyorum. Kent adına yapılan faaliyetlerin de elbetteki karşısında olacağımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.