Sanatçı Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu 'Çocuklar Gülsün Diye Derneği', 23'üncü anaokulunu Manisa'nın Soma ilçesinde törenle hizmete açtı.

Soma Zübeyde Hanım İlkokulu bahçesine tek katlı, iki derslikli olarak yapımı gerçekleşen anaokulunun açılış törenine Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkan Yardımcısı Elvan Oktar, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Soma Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ergene ve çok sayıda öğrenci velileri ve vatandalar katıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı Gülben Ergen burada yaptığı konuşmada, "Ağlamak ve gülmek. Soma'da ilk defa bugün bir şenlik oldu. Yüzümüz güldü. Bu yapılan küçücük anaokulumuzda bütün annelerimize, bütün babalara çok teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel kucak açtığınız için. O kadar duygulu ve o kadar heyecanlıyım ki, bana verdiğiniz bu güzel ödülü evimizin en güzel köşesinde saklayacağım. Çocuklarıma anlatacağım. O kadar çok şey bıraktınız ki, bende bütün hanımları hüzünlü yarım kalmış çocukları yanaklarından öpüyorum. Bu acının ortasında bir damla bile olsa sevinç bırakabildiğim için evime çok mutlu döneceğim. Ben sizi hiç unutmayacağım. Sizde beni unutmayın." diye konuştu.

Kaymakam Bahattin Atçı ise konuşmasında, "Aylardır biz bir hüzün içerisindeyiz. Bir burukluk içerisindeyiz. İlk defa belki böyle mutlu bir günümüzde bir nebze olsun acılarımızı hafifletebildik. Buna vesile olan, 'Çocuklar Gülsün Diye' Derneğimize ve bu derneğimizin saygı değer başkanı muhterem sanatçımız değerli Gülben Ergen hanımefendiye ve sponsor olan firmalarımıza, hayırsever vatandaşlara çok teşekkür ederim." dedi
Ardından, Gülben Ergen'e Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, ve Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile plaket takdim ederek protokol eşliğinde 100 kişilik anaokulunun kurdelasını keserek hizmete açtı.