Özellikle kapı ve pencerelerin üst kısmına uygulanan ve çoğu kez güneşten korunmak için yapılan tente, genellikle sahile kıyısı olan yerleşim alanlarında sıklıkla tercih edildiğini görebilmek mümkün. Eski zamanlardaki tente kullanımı oldukça sadece bir yapıda kullanılırdı. Ortaya çıkışı uzak doğuya dayanan tente, daha sonra batılılar tarafından keşfedilerek batı dünyasında da sıklıkla kullanılan bir uygulama haline gelmiştir. Tenteler biçim ve kullanım amaçlarına göre farklılıklar gösteriyor.

Tente Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Tente kullanımında günümüzde birbirinden farklı çeşit ve içerikleri bulunuyor. Günümüzde üretim modeli olarak parça parça üretilen tente, birbirine geçmeli özelliği sayesinde istenilen boyut ve ölçülerde hizmet veriyor. Kullanılacak olan alanların ölçülerine göre belirlenen tente adeti birbirine geçmeli bir şekilde uygulandığında ayrı bir yapı olarak da kullanılabiliyor. Tente üretim modelleri olarak farklı çeşit ve özelliklerde kullanılıyor. En çok kullanılan çeşidi motorlu tentedir. Motorlu tente özellikle yazılık yerlerde bina dışında güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için uygulanan bir uygulamadır. Motorun haricinde ise elektrikli tente çeşitleri de söz konusudur. Elektrikli tenteler de motorlu tenteler gibi sıklıkla kullanılan tente çeşitleri arasında yer alıyor.


Tente Kullanım Alanları

Tente, yukarıda da bahsettiğimiz gibi daha çok güneş ışığından korunmak amacı ile kullanılıyor ancak kullanılan alana dekoratif bir sunumda kazandırıyor. Aynı zamanda birbirine geçmeli özelliği sayesinde de kış bahçesi olarak kullanılan tenteler de söz konusudur. Güneş ışığından korunmanın yanı sıra aynı zamanda kışın yağan yağmur ve kar sularından da korunmak amacı ile kullanılıyor. Tenteler günümüzde üretim açısından ısı ve su yalıtımlı olarak üretilse de ısı ve su yalıtımı yapılmadan satışa sunulan tenteler de söz konusudur. Kullanım açısından uzun yıllar kullanılması planlanan tentelerin üretim bakımından kaliteli üretilen yerlerden alınmasına önem verilmelidir. Kapı ve pencerelerin üzerine kullanıldığı gibi teras gibi yaşam alanlarında da kullanılma özelliği söz konusudur. Aynı zamanda müstakil evlerin bahçesinde alternatif yaşam alanları oluşturmak için tente kullanımlarına yer veriliyor. Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan tentelerin kaliteli ürünlerden seçilmesi uzun ömürlü olması açısından oldukça önemlidir.