Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen olayda iddiaya göre kendilerine haraç vermeyen işyeri sahibine pompalı tüfekle kurşun yağdırdı.

Olay, saat 21.00 sularında Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Cuma Mahallesi’nde meydana geldi. Cuma Mahallesi Eski Ankara Caddesi üzerinde işyeri bulunan Ali Ö. (52), iddiaya göre bir süredir kendisinden haraç isteyen şahıslar ile akşam saatlerinde sözlü tartışma yaşadı. Olay yerinden ayrılan Recep Y. ile Kadir K., yanlarına aldıkları pompalı tüfekle Ali Ö.’ye ait işyerinin önüne özel otomobil ile yanaştı. Bu sırada şahıslardan biri yanına aldığı pompalı tüfek ile araçtan inerek Ali Ö.’ye ateş etmeye başladı. Tüfekten çıkan saçmaların vücuduna isabet ettiği Ali Ö. ağır şekilde yaralanırken, yoldan geçen 10 yaşındaki Yusuf B.’de pompalı tüfekten çıkan saçmaların vücuduna isabet etmesi sonucu yaralandı.

Ağır yaralanan işyeri sahibi Ali Ö.’ye ilk müdahaleyi olay yerindeki vatandaşlar yaparken, yaralılar, 112 Acil Servis ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer yandan saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri yaptıkları incelemede, olay yerinde pompalı tüfekten çıkan çok sayıda boş kovan tespit etti.

Saldırının ardından kimlik ve eşgalleri tespit edilen 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.